AEG Favorit vaatwasser melding i20

Kees2021

  • #1
Hallo allemaal,

Sinds gisteravond vertoont mijn AEG Favorit 55000VI0 vaatwasser een gebrek: het programma was halverwege gestopt en er stond i20 in het display. Ook lager er water onderin de kuip. Toen heb ik de vaatwasser opnieuw gestart, maar het klonk raar: een gebrom (wat ik mij nog herriner), en volgens mij werd er niet eerst afgepompt (wat toch normaal is?): er kwam alleen maar water bij.

Nu heb ik de vaatwasser uitgebouwd, de afvoerpomp uitgebouwd, maar ik kan nog niets geks zien. De pomp lijkt niet geblokkeerd te zijn, de afvoerslang ziet er (op het oog) redelijk schoon uit. Wat kan het verder nog zijn? Een flesje vaatwasserreiniger kan ik nog proberen, al heb ik daar niet veel fiducie in..

IMG_20240221_194254.jpg


IMG_20240221_194417.jpg


Iemand een idee of een tip?

Wellicht speling op de rotor van de pomp? Als ik de rotor aan het uiteinde pak, dan kan ik deze zijdelings wel iets bewegen +/- 0,5 mm (radiaal). Axiaal gezien zeker 2 a 3 mm, maar misschien is dat normaal.

Gr. Kees
 
Laatst bewerkt:

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #3
Vervang hem maar deze gaat vastslaan op elk ogenblik
 

Kees2021

  • #4
Dank voor je snelle antwoord! Vaatwasser is wel ruim 12 jaar oud... beetje lastig te zeggen misschien op afstand, maar denk je dat dit het euvel kan zijn?

Wordt op een gegeven moment wel een gezonde afweging..
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu