Aarding badkamer - Geen geaard stopcontact

Garmin

  • #1
Ik ben bezig met de laatste fase van de badkamer.
De vloerverwarming komt op noppenplaat en in de afwerkvloer komt nog een extra bewapening om scheurvorming te voorkomen.
Ik heb al diverse topics gelezen over aarding van de badkamer maar kom er toch niet helemaal uit. Ik heb op dit moment geen aardleiding op de tweede verdieping waar de badkamer is. Dus nergens een geaard stopcontact.(huis uit 1954) Hoe moet ik e.e.a. aarden om een veilige situatie te hebben. Mijn meterkast is 4 jaar geleden vervangen en voorzien van 2 aardlekschakelaars en automatische zekeringen. Verder zit er een groot aansluitblok voor de aarddraden waarvan nog diverse aansluitingen beschikbaar zijn. Wie kan me verder helpen?
 

Fiesiekus

  • #2
Zal toch een kwestie worden van het bijtrekken van een geel/groene aarde draad naar de centraaldoos en vandaar uit naar het aan te leggen centrale aardings/potentiaalvereffeningspunt in de badkamer.

Zie voor een gedetailleerde uitleg en schema hier : Aarding badkamer, aftappen aarding
 

Pepjo

  • #3
En verder je hele badkamer aarden natuurlijk.
 

Xr8

  • #4
Normaal gesproken zit er vaak onder de wastafel een centraal aardpunt. Deze is ook zelf aan te leggen, zoals Fiesiekus al aangeeft een draad naar de centraaldoos trekken en hier op de aarde aansluiten. Indien deze niet aanwezig is net als vroeger naar de meterkast trekken en hier op de aarde aansluiten.

Vanuit het centraalaardpunt de waterleiding, eventuele cv leiding/ radiator, douchebak/bad, aardnet in de vloer aarden.

Succes.
 

Garmin

  • #5
Bedankt voor de reacties. Hiermee kan ik wel vooruit.
Er mog een slotje op.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu