Aarding aan radiator badkamer

Matt13

  • #1
Beste klussers,

Wij hebben onze radiator verwijderd uit de badkamer, dit ivm ruimte besparing (erg kleine badkamer en radiator in 4 jaar tijd nog nooit aan gehad). Nu was deze radiator geaard met een draad. Kan ik deze draad gewoon afknippen en in de muur stoppen en dichtsmeren? of heeft is er een professionelere manier om van deze draad af te komen?

Thank

IMG_4316.jpeg
 

BigBert

  • #2
Ik zou hem niet afknippen maar oprollen en in een kunstof doosje tegen de muur plakken. Zorg wel dat je de metalen leidingen ook verwijdert zodat niemand ze kan aanraken. Dit i.g.v. blikseminslag o.i.d.
 

Matt13

  • #3
Hi BigBert,

Dat oprollen was zo gek idee nog niet! Heb hem zo kunnen oprollen dat het gewoon in het buisje zit opgerold. Kan ik dit dan veilig dicht smeren zodat het er wat strakker uitziet?
Leiding werk is overigens weggehaald :)
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Matt13 schreef:
Kan ik dit dan veilig dicht smeren zodat het er wat strakker uitziet?
Kun je prima doen, maar maak van te voren even een foto of een schets ervan en teken in die afbeelding de afstanden vanaf de zijmuur en vanaf de grond waar die aardleiding zit. En bewaar die dan bij de papieren van het huis. Wie weet wil jij of (ooit) een volgende bewoner) toch weer een radiator op die plek en dan is het handig als je weet waar de aardleiding (ongeveer) zit. Kun jij (of iemand anders) de exacte plaats met een detector vaststellen. :wink:
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #5
Het cap opzoeken, bijvoorbeeld achter de spiegel of onder de wastafel, de betreffende draad los maken en eruit trekken.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu