Aansluitkraan keuken lekt minimaal

Plantje

  • #1
Het leidingwerk voor onze nieuwe keuken is aangelegd. De betreffende installateur zou voor een paar puntjes nog terugkomen, maar inmiddels zit hij ziek thuis met een slijmbeursontsteking. Hij verwacht de komende tijd uit de running te zijn. Echter, maandag komen ze de keuken plaatsen.

Eén van de puntjes waar ik hem op geattendeerd heb was dat er een paar druppels onder de kraan lagen. Dat was, omdat hij deze getest had. Prima. Dat is echter niet helemaal waar. Lekken is een groot woord, maar iedere zoveel minuten vormt zich een druppel aan de kraan waar deze op de wandplaat geschroefd zit. Is dit een kwestie van de kraan nog één extra rondje vaster draaien? Of gaat dat niet lukken?
Als je goed kijkt en wat inzoomt zie je op onderstaande foto een druppeltje hangen
20230415_162824.jpg
 

Bridgewood

  • #2
Je kan kijken of je hem nog een slag kan geven. Dit kan het probleem oplossen. Mocht dit niet zo zijn, dan even de water druk eraf halen en kraantje demonteren.

Schroefdraad even netjes schoonmaken en opnieuw verbinden met teflon draad.
Mag hier geen merken noemen maar als je zoekt op teflon draad 55 dan vindt je het juiste product. Dit werkt vele malen fijner dan teflon tape.

Succes
 

Plantje

  • #3
Top! Bedankt!
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Dit zijn voor verpakte kranen en bij de achterste zie je de verpakking niet meer dus die is goed.
Die lekt daar zie je de verpakking dus die moet een nog een keer in het rond
1681634299697.png

1681634420188.png
 
  • Like
Waarderingen: Plantje en Bridgewood

Plantje

  • #5
Dank voor je reactie. De mensen die de keuken geplaatst hebben wilden de kraanopening sowieso naar boven wijzend hebben, dus ze hebben nog een slag gekregen en druppen helemaal niet meer.
 
  • Like
Waarderingen: Henk253

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu