Aanpassing Calenta i.v.m. zonneboiler

Uibeltje

  • #1
Volgende week wordt mijn oude ketel vervangen door de Remeha Calenta 28c. Aangezien ik een zonneboiler heb moet ik ook een aantal aanpassingen doen aan de ketel, allemaal geleverd in de zonneboiler aansluitset. Eén daarvan is de tapwatercartridge vervangen. Ik zie echter nagenoeg geen verschil tussen deze behalve dan het rode onderdeeltje dat wel aanwezig is bij de oude en niet bij de nieuwe. Moet ik deze overzetten of is het juist de bedoeling dat deze niet aanwezig is bij een zonneboiler?
Ter verduidelijking zie onderstaande foto, de bovenste zit nu in de ketel, de onderste is de nieuwe. Puur uit nieuwsgierigheid, weet iemand wat de functie is van het rode onderdeel??

Andere aanpassing is het plaatsen van een mengventiel na de ketel (terug regelen tot 60 graden). Momenteel zit op de uitgang van mijn boiler al zo'n ventiel, toevoer is dus nooit hoger dan 60 graden. Is het aan te raden om deze te verwijderen en er alleen één na de ketel te plaatsen of beide te gebruiken?

 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #2
Hou je gewoon aan de informatie en de regels die van toepassing zijn, anders vervalt je garantie!

Als de fabrikant iets voorschrijft heeft hij daar een reden voor.
 

Uibeltje

  • #3
Dat wil ik ook uiteraard doen, vandaar mijn vraag of het rode onderdeel overgezet moet worden. De tekening is nogal onduidelijk en er staat geen tekst bij.
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #4
Ik weet persoonlijk ook niet waar dat voor dient, maar als de fabrikant aan geeft dat het omgebouwd moet worden heeft dat vermoedelijk een goede reden, ze doen er niks bij dat geld kost en niet hoeft.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #5
Graag de volgende keer de afbeeldingen uploaden via klusidee, en niet via een externe link.
Daarom heb ik de afbeelding even aangepast.
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #6
Het ondereel vervangen zonder onderdelen over te zetten, dit heeft inderdaad met de watertemperatuur van doen.

Ook het mengventiel op plaats zetten die de fabriek aangeeft.

Vr Gr en succes ermee
 

Uibeltje

  • #7
Bedankt voor de reactie. Zal het rode onderdeel weglaten en het mengventiel plaatsen. Laat de koude winter dan maar komen, de zomer was toch al niks :mrgreen:

@Peter, bedankt voor het aanpassen van de afbeelding. Zal het de volgende keer uploaden.
 

Grashopper

  • #8
Het rode onderdeel is een doorstroombegrenzer. Deze kan niet tegen de hoge temperaturen van het zonneboilerwater (diameter gaat dan verlopen). Daarom is deze verwijderd in het aansluitsetje. Mengventiel zou kunnen blijven zitten. Ketel zou dan sneller bij kunnen gaan stoken door interne lekkage in het mengventiel. Om aan de NZ eisen te voldoen moet je een en ander aansluiten zoals in de documentatie vermeld.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu