Aanpassingen na verbouwing

Ronaldjes

  • #1
Goedendag,

Op dit moment ben ik mijn woning aan het verbouwen en aanbouwen. Op dit moment ligt het plafond nog open en kreeg een ingeving mbt mijn cv installatie.
In mijn huidige situatie loopt de cv leiding 2 keer naar beneden in mijn woning, 1 keer aan de voorzijde en 1 keer aan de achterzijde van de woning. Hier wilde ik in eerste instantie nog een derde zakleiding bij maken voor de vloerverwarming en de leiding voor en achter laten zitten om de eerste verdieping van verwarming te voorzien.

Echter op deze manier kan ik de radiatoren op de bovenverdieping nooit normaal meer leeg laten lopen, dat wordt dan een geklooi met lage plastic bakjes enz enz. Dat op een laminaatvloer waaronder zich een balkenvloer bevind, niet echt ideaal dus.

Daarom is het idee gekomen om de zakleiding naar de vloerverwarmingsverdeler af te takken en via de balklaag/verlaagd plafond weer op de juiste plaats naar boven te werken. En de radiatorplaten met onderblokken aan te sluiten.

De leiding van cv naar verdeler zal 26 kunststof of 22 staal moeten zijn. Echter de 3 radiatoren die ik aan wil gaan sluiten.... zo ver mogelijk in het plafond dik houden en dan per radiator een T-stuk of is hier een andere manier of advies voor om dit goed te maken? Zit er nog verschil tussene de onderblokken of maakt dit niks uit?

Al met al, een goed plan? Tips of tops?

Graag hoor ik jullie advies.

huidige cv installatie.jpg cv nieuwe situatie.jpg
 

Ronaldjes

  • #2
Geen techneuten met tips?
 

ADDave

  • #3
Niet echt. Als je dat makkelijk vind voor het aftappen en tijd/geld eraan wil spenderen dan vooral doen.
 
  • Like
Waarderingen: Ronny

Bernhard

  • #4
Extra leidingen maken voor de Vw. is een goede oplossing.
Het voordeel hiervan is dat voor de Vw een eigen temperatuurtraject kan worden ingesteld.
Aparte regeling van de Vw kan bv met een van de onderstaande aanpassingen tw:
- een zoneregeling
- een eigen Cv-ketel
- een warmtepomp.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu