Aanbouw op palen - drassige grond

Gumpy

  • #1
Beste allemaal,

Wij hebben sinds kort een recreatiewoning aangeschaft aan de vinkeveense plassen. Nu bestaat deze woning uit hout. Wij zouden om onszelf meer ruimte te geven een aanbouw te maken van 8 * 3(m). Nu staat het huisje zelf op palen met daaroverheen een houten frame. Nu is mijn bedoeling om hetzelfde concept over te nemen voor de aanbouw.

Aangezien ik zelf nog nooit zo iets gebouwd heb vroeg ik me af waar ik op moet letten en waar ik rekening mee moet houden? Zeker aangezien het drassige grond is en ik niet over 1 of 2 jaar met een enorme verzakking te maken heb.

Alvast vriendelijk bedankt voor de genomen moeite en als er nog onduidelijkheden zijn hoor ik deze graag.
 

Gumpy

  • #2
Wat ik er eigenlijk vergeet bij te melden is wat eigenlijk dus ook het belangrijkste is hoeveel palen er in de grond moeten? Is hier een speciale formule voor? Dat ik het gewicht van de balken bijvoorbeeld moet meten die plat komen in combinatie met het dak en muren? Hoor hier graag meer over.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Dit is echt werk voor een constructeur, op afstand en zonder kennis van de ondergrond is het niet te doen advies hierover te geven.
 

Gumpy

  • #4
Waar zou ik zo iemand kunnen vinden? Alvast bedankt voor de moeite.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Ik zou beginnen te vragen in uw kennissenkring en bij mensen die (onlangs) ver/gebouwd hebben, als die goede ervaringen hebben met een constructeur/architect hebt u enig houvast.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu