Tussenruimte tussen (te bouwen) aanbouw en buren.

TPW_01

  • #1
Hallo,

Wij gaan een nieuwe uitbouw plaatsen bij onze twee-onder-een-kap. Deze komt voor een gedeelte naast het huis en loopt daarbij gedeeltelijk evenwijdig aan de uitbouw van de buren. De buren hebben de uitbouw op eigen grond staan (+/- 7 cm van erfgrens) en daar bouwen we dus niet tegenaan. Ons plan is om eenzelfde ruimte te laten tussen onze uitbouw en de erfgrens, wat neer komt op een tussenruimte van +/- 15cm.

Gezien de beperkte ruimte die overblijft voor de uitbouw willen we de tussenruimte niet groter maken. De buren hebben aangeven twijfels te hebben het het (volledig) dichtmaken van de ruimte. En we willen geluidsovedracht zoveel mogelijk voorkomen omdat onze berging - met technische ruimte - dan grenst aan de woonkamer van de buren.

Dus mijn vraag is wat we het beste zouden kunnen doen met deze tussenruimte?

Groeten,

Thijs
 

TPW_01

  • #2
Je zou denken dat dit " Ruimte tussen aanbouw en aanbouw buren | KLUSIDEE.NL " onze buren zijn, maar dat zijn ze zover ik weet niet.

Hierbij wel een aanvullende vraag: stel we zouden de tussenruimte eventueel wel (tijdelijk) dichtmaken, heeft dit dan invloed op de "vrijstaande woning" status van de buren?
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #3
Wat staat er in het bestemmingsplan?
Bij ons staat erin dat je of op de grens moet bouwen of 500 mm ervan af.
 
  • Like
Waarderingen: TPW_01

TPW_01

  • #4
Hier kan ik niets over vinden in het bestemmingsplan, maar weet dan ook niet precies waar te zoeken. Ik zou dit dan verwachten in de paragraaf " 3.2.2.1 Voor het bouwen van aan- en uitbouwen en bijgebouwen achter de voorgevellijn van het hoofdgebouw gelden de volgende bepalingen." ( INHOUDSOPGAVE (ruimtelijkeplannen.nl))
 

TPW_01

  • #5
Oke, het advies dat we van de meeste (vak)mensen krijgen is toch om de tussenruimte zoveel mogelijk af te dichten. Dan is er nog de vraag hoe dat te doen. Een plank aan voor- en achterzijde lijkt het makkelijkste, maar voor het dak zijn we er nog niet helemaal over uit, zeker omdat onze muur iets (+/- 10-15cm) hoger zal worden van de buren.

In de afbeelding een aantal opties die we (uiteraard in goed overleg met de buren) overwegen. Iemand ideeen over wat de beste optie is?

Tussenruimte (met buren).png
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #6
Zo zou ik het maken. De afdekking onder jouw trim. Zodoende hangt het vrij boven hun dak.

Tussenruimte (met buren).jpg
 
  • Like
Waarderingen: TPW_01

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #7
ik zou ook inderdaad een kap laten zetten die bij onder de boei/trim valt en bij de buren over de randafwerking valt, u kunt er ook voor kiezen om uw boei/trim helemaal te laten vervallen en hier een kap in 1 geheel voor laten zetten.
 
  • Like
Waarderingen: TPW_01

TPW_01

  • #8
Duidelijk, bedankt voor de reacties! Zal een foto plaatsen als het af is, maar omdat de muur/uitbouw er nog niet staat gaat dat nog even duren.

Een aanvullende vraag, de buurman heeft nu een boeiboord tegen deze muur zitten, hier kan hij dadelijk moeilijk/niet bij. Wat is het handigste om hier mee te doen, deze geheel verwijderen, vervangen door bijv. trespa of keralit of een andere oplossing?
 
Laatst bewerkt:

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu