Aanbouw tegen bestaande bijkeuken

Guidoz

  • #1
Beste forum leden.

Ik wil een aanbouw woonkamer laten maken tegen mijn bestaande bijkeuken die 30jaar geleden tegen mijn huis is gezet. Nu word de zijmuur van mijn bijkeuken dus mijn binnen muur van de aanbouw / woonkamer.
Nu vraag ik mij af of dit geen probleem geeft met het doorlopen van de spouwmuur die dan dus ook binnen komt te zitten en aan de koude kant warm word omdat de woonkamer natuurlijk verwarmt word. Heb paar verschillende methodes gehoord.

- muur op plek waar de schuifpui van de nieuwe woonkamer tegen die bestaande spouwmuur aangezet word van boven tot onder doorslijpen en er een stuk dp folie tussen steken.
-muur open halen en de luchtspouw van boven tot onder dicht zetten zodat de spouw die dan binnen zit gesloten is met buiten.
-spouw gedeelte die binnen komt te zitten inslijpen waar nieuwe kozijn geplaatst word en deel wat binnen komt vullen met isolatie zodat spouw gedeelte weg is binnen

wel in alle gevallen zorgen dat dakisolatie in zijn geheel doorloopt van bestaande naar nieuwe deel

graag een reactie van jullie specialisten
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Wie gaat er bouwen?
 

Guidoz

  • #3
Dat gaat een maatje doen die maakt een houteskelet bouw aan die bestaande ruimte. Alleen bestaat er dus twijfel over het feit dat die spouw een binnen muur word tussen de 2 ruimtes
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Als van de spouwmuur het binnenblad dragend is, kun je deze toch deels weghalen?
 

Guidoz

  • #5
Beste Walker.

We willen eigenlijk beide laten staan omdat de dakbalken doorlopen op zowel de binnen als buiten muur. Dus vanwege dragen beide muren vroegen we ons af wat voor problemen je kon krijgen als we ze laten staan. Als ik er zelf simpel over denk heb ik het gevoel dat als je alleen de muur inzaagd voor de pui je alsnog een probleem hebt omdat de spouw dan open blijft en de binnen ruimte de spouw opwarmt en het buiten spouw deel dus koud word.

Hoe denken jullie hier over
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #6
Vreemd als de dakbalken nu al doorlopen naar de buitenmuur. Je verliest ook nog eens heel veel ruimte met een strook van 20-25 cm.
 

Guidoz

  • #7
Of dat vreemd is of niet weet ik niet vraag me alleen nog steeds af als ik die muren laat staan wat ik dan moet doen met die spouw die doorloopt

Groet Guido
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu