Verzakte binnenmuur aanbouw

pietpiet50

  • #1
Een binnenmuur 1 Steens is verzakt doordat een aannemer heeft lopen rommelen met grondweghalen en nog veel meer. En inderdaad de aannemer geeft geen thuis. Maar goed is boek heb ik ondertussen afgesloten.

Nu hebben we de vloer er uit gehaald en de muur omhoog weten te krikken naar het goede punt, dat was 6 cm om hoog aan 1 kant. Andere kant was ongeveer 2 a 3 cm
De aannemer heeft alle grond onder de muur weggehaald, we kijken nu zo naar de witte tempex van buurman .

Nu willen we de muur zoveel mogelijk weer zo laten staan, klei grond indikken, vol storten met beton op een aantal plaatsen. Plaatsen van palen is niet meer te realiseren tenzij we alles afbreken, kosten plaatje wordt dan ook best hoog, rond de 24000 euro compleet. Wat zijn tips voor deze muur?

Verder stond er altijd veel water onder de vloer, wat is beste om dat te reguleren? 40cm ruimte onder de balken houden, ondervloer helemaal voorzien van oranje plasticfolie, gaten maken zodat water weg kan door slangen/pijpen. Balken behandelen tegen rotten en andere vormen . Wat zou de beste vloer zijn voor op de balken, die water werend is?

Ik hoor graag tips hiervoor, nu ligt alles nog open, dus kan alles nog doen.
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #2
een paar fotos zou erg handig zijn, ook voor de beoordeling of eea veilig uitgevoerd kan worden.
Helemaal omdat u aangeeft dat u zo onder de fundering door kijkt naar de buurman kan dit (ook op de langere termijn) constructief gevolgen gaan geven.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #3
pietpiet50 schreef:
klei grond indikken
Is geen optie, want klei zal op lange termijn verder inklinken.

Klei vervang je door zand of beton.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu