42V Gloeilampen

Paulrattink

  • #21
Beste Kaajee,

Dit gaat er waarschijnlijk gebeuren: Energieleveranciers weten precies hoeveel men maakt en verkoopt...en daar zit een groot verschil in.
Door de enorme hoeveelheid slechte led producten( en andere elektronische apparaten) is er een groot probleem met schijnbaar en blindvermogen al dan niet harmonische vervuilingen.( ledlampjes waar 10W op het doosje staat wat in werkelijkheid 40W is..) tarieven gaan omhoog...vervolgens worden de kWh meters vervangen die ook de 40W registreren..Men houd dan nog wat CO2 quotering over die men verkoopt aan het buitenland...de overheid gooit ook nog wat accijns er bij op omwille het milieu..wij zitten alsnog met een dikke rekening..led lampje blijkt toch heel slecht voor het milieu te zijn op te maken en te recycelen..
gaat toch niet zolang mee als men dacht dus je kan weer een nieuwe kopen van 60 euro.. ( gloeilampen bestaat niet meer)eigenlijk voel je een beetje ziek bij het soort licht...

Iedereen heeft blijkbaar verstand van licht..en de techniek er achter..
wij komen heel veel ellende tegen
kleurweergave, lichtspectrum, lichtkleur, lumen, candela's, graden, vermogen, schijnbaarvermogen, harmonischevervuiling, kleurverschillen,
gezoem, gebrom, geknipper, levensduur en zo kan ik uren door gaan....

En waarschijnlijk is er helemaal geen CO2 probleem...en zowel is het makkelijk op te lossen...auto's en electrischegeneratoren in je schuurtje wat op water loopt...1000 mensen doen het al.... ..ff zoeken op YOUtube!

Alles heeft met centjes te maken...niets meer en niets minder..
 

Paulrattink

  • #22
Beste Gerrit,

Je bent goed op de hoogte..leuk, slagvast wordt nu gebruikt door mensen
die niet kunnen wennen aan andere lichtbronnen..men kiest deze lichtbron voor zijn specifieke licht eigenschappen en nemen op de koop toe dat deze eens stuk zal gaan..

Halogeen lampjes 7500 branduur? dat moet 12V zijn...ook prachtig licht!
het kan inderdaad gehaald worden. Afhankelijk van de kwaliteit trafo, dimmer en de rest van de elektrotechnische installatie..ook de de bouwkundige staat van het pand heeft hier invloed op. Ik kom ze inderdaad tegen bij mijn klanten.. Een irc lampje 12V zal thuis dan ook vreselijk lang mee gaan. 14W 36gr 4000uur is vaak al meer dan voldoende..Led 10W met ingebouwde ventilator heeft dus geen zin..

opgenomen lumen-watt verhouding blijft verbeteren..
voor retrofit niet omdat de ruimte ontbreekt voor de koeling..
tevens als je de lumen bekijkt ten opzichte van het daadwerkelijk vermogen....is de uit komst zeer teleurstellend.. We moeten de lumen bekijken naar het wattage wat opgewekt moet worden...we doen het toch voor het milieu?

Kleurverschillen.. inderdaad tussen de merken en modellen veel kleurverschil..wat moet een installateur doen als zijn klant hem belt
en zijn beklag doet dat in zijn pand ruimtes zijn waarvan de lichtbronnen/armaturen in zijn plafond verschillend van kleur zijn? of die particulier die led lampjes in zijn stucwerk heeft.... beste Gerrit de klant betaald niet...en jij kan het niet oplossen omdat dit nou precies het mankement is van led...

Led lamp in schuurtje..licht zie je als het ergens tegen aan komt...
led schijnt naar beneden..tl buizen en gloeilampen schijnen rondom..
dus wanneer jij led 110 graden toepast zal jij je fiets wel weten te vinden als je veel spullentjes hebt opgeborgen op planken dan zal de bovenste plank buiten het licht vallen.. Als je wat ouder wordt ben je meer licht nodig..Wij worden speciaal ingehuurd door klanten die hiermee problemen hebben..

Leeslampje..Licht is emotie is een beleving, bepaald je gemoedstoestand
ook afhankelijk van je leeftijd..veel lezers zijn op zijn minst 60W nodig..
800lumen.. wij mogen niet mensen opdringen wat zij aangenaam moeten vinden! heb jij je krant liever op papier of digitaal? Als jij van papier houd..wie ben ik om jou te dwingen over te gaan op digitaal?


investering terugverdien tijd defecte lamp..
waarschijnlijk nooit een led vervangen...wij werken in de verlichting..
hoeveel defecte exemplaren wil je hebben? en waarom staat op de vrachtwagens van wecycle een led lamp afgebeeld..?
ze brengen vrachtwagens vol naar Ierland om het daar te laten verbranden samen met de spaarlamp omdat het ding niet te recyclen is..
en als wij de tl buis nagenoeg 100% kunnen recyclen dan ook zeker een gloeilamp..ik houd van een uit daging..maar je moet niet overdrijven..

Monteur 60 euro per uur?
het bedrag vindt ik super! waar is dat? en waarom ben je een monteur nodig voor het vervangen van een lamp?

Gloeilamp 1000 branduren..
dat staat op het doosje...1000 branduren is een schatting is echt niet zo dat hij stopt bij precies 1000uur afhankelijk van de kwaliteit lamp( slagvast?) en kwaliteit dimmer of softstarter gaat hij vaak veel langer mee..bij onze particuliere klanten horen wij vaak dat veel gloeilampen gebruikt in de woning nagenoeg nooit vervangen zijn..Led jongens
gebruiken vaak die 1000 uur in een mooie tabellen, net zoals de tl buis van ca. 10.000. En er vervolgens niet bij vermelden dat er ook buizen zijn
die 80.000 branduren hebben...Vorige week was ik voor onderhoud in een pand. TL buizen in een kantoor 15 jaar oud! prietpraat! al gaat hij stuk we hebben het over 2,95euro! als het je gebeurt met een ledtube van 40 euro, binnen 2 maanden?

Ik geef je groot gelijk wat de levensduur betreft van spaarlampen...
pff wat een drama die dingen!

Aannemer
De aannemer gaat zeer zeker weer 42 volt gebruiken!
want men wil niet dat bewoners gaan knutselen aan de installatie en in de meterkast zitten...

groet
Paul

ben benieuwd naar je reactie
 

Appeltje

  • #23
Gerrit B schreef:
Ik snap het probleem eigenlijk niet zo immers 42 Volt komt niet zomaar ergens uit een stopkontakt.(...)Is het een trafo dan die trafo er uit, een 12V DC gelijkspanningsvoeding er in en de meterkasten uitrusten met een 12V led lamp.
(...)
Zo makkelijk ligt het niet, je bekabeling kan daar weleens niet op berekend zijn. 10x40 watt op 42 volt = nog geen 10 ampere. 10x40 watt op 12 volt is meer dan 30 ampere...
 

Kaajee

  • #24
Da's dan ook weer het voordeel van LED; als je daar (1x) 40watt van hebt heb je alle schuurtjes/bergingen in 1x voorzien van verlichting ....... :D
 

Doe-het-lekker-zelf

  • #25
Paulrattink schreef:
Beste Kaajee,

Dit gaat er waarschijnlijk gebeuren: Energieleveranciers weten precies hoeveel men maakt en verkoopt...en daar zit een groot verschil in.
Door de enorme hoeveelheid slechte led producten( en andere elektronische apparaten) is er een groot probleem met schijnbaar en blindvermogen al dan niet harmonische vervuilingen.
Tuurlijk zal ook een led-lamp een afwijking hebben, het zogenaamde blindvermogen, maar alle niet-ohmse verbruikers hebben hier last van. Dus ook je tv thuis, je computer etc etc. Daarom zijn er specificaties bedacht en in gebruik genomen waar de producten die een fabrikant produceert aan zullen moeten voldoen, in dit specifieke geval de cos phi. Deze mag niet teveel afwijken, doet het product dit wel word het niet goedgekeurd en mag het niet, in Nederland, worden verkocht.

En de afwijking die jij schets is eveneens heel erg zwaar overdreven. Feitelijk doe je precies hetzelfde als wat vervelend vind aan de voorstanders van het gloeilamp verbod, nl overdrijven.
 

Millew

  • #26
Hier mag ook wel een slot op, want dat gaat ook niet meer over klussen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #27
Lijkt mij ook, de standpunten zijn wel duidelijk.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu