Muf huis - hoe oplossen?

Macsterdam

  • #1
Ik heb, door vochtoverlast een muf huis. Aangezien het nog wel even gaat duren voordat de vochtoverlast is opgelost, zou ik tussentijds graag wat aan de muffe geur doen. nu heb ik zelf onderstaande al geprobeerd, maar helaas nog zonder resultaat. Tips en suggesties zijn dus meer dan welkom.

- Regelmatig luchten
- Verwarming continue hoog
- Ventilator aanlaten (om de lucht in beweging te houden)
- Huis extreem goed schoonhouden.

Alle hulp is echt meer dan welkom. Echt, zodra ik buitenkom merk ik dat m'n kleding, en dus ik ook, niet heel fris ruik. Heb er echt genoeg van.

Alvast heel erg dank!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Regelmatig luchten is een rekbaar begrip, voor een goede ventilatie moet er vrijwel continu gelucht worden.

De verwarming hoog lost niet veel op, warme lucht kan meer vocht vasthouden dan koude lucht dus het kan averechts werken.

De ventilator aanlaten lost helemaal niets op.

Kijk in de kruipruimte, voor zover aanwezig, of daar geen water staat, draineren helpt in dat geval.

Ook van buitenaf kan er vocht in huis doordringen, b.v. door een spouw die vol zit met cementresten.
 

Macsterdam

  • #3
Dank je wel voor je snelle reactie.

Regelmatig luchten is inderdaad een rekbaar begrip, maar ik lucht inderdaad continue, want de luchtroosters stan altijd open en aanvullend staan er ramen open als ik thuis ben.

Wat de verwarming betreft, ik had gelezen dat het verstandig is om deze aan te laten omdat dat helpt tegen het vocht. Is dat niet zo dan? Dan zet ik ze meteen uit namelijk.

Nog even aanvullende info, ik heb momenteel en luchtontvochtiger draaien en die haalt + 4 liter per dag weg - m'n 'huis' is ± 50 m2.

Ik heb momenteel de ventilator om m'n kleding staan in de hoop dat deze daardoor minder snel muf wordt. Ik begrijp dat dat dus een nutteloze exercitie is, of niet?

Helaas is het zo dat de grond onder het huis inderdaad extreem vochtig is, daar gaat wel wat aan gedaan worden, maar het gaat nog wel maanden duren en daar wil ik niet mer op wachten, ik ben de stank zat.

Zou een raamventilator zin hebben denk je?

Nogmaals dank voor je reactie.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Ik heb momenteel de ventilator om m'n kleding staan in de hoop dat deze daardoor minder snel muf wordt. Ik begrijp dat dat dus een nutteloze exercitie is, of niet?
U had er niet bij vermeld dat de ventilator bedoeld was om de kleding te vrijwaren van muffe lucht, in dat geval mag hij aan blijven staan, dat kan verder geen kwaad.

De verwarming altijd hoog is niet noodzakelijk, gewoon stoken naar behoefte maar niet te veel of te hoog.

Zoveel mogelijk luchten lijkt me de enige mogelijkheid tot er een oplossing voor de oorzaak is van het vele vocht.

Het lijkt me overigens verstandig iemand die verstand van dit soort zaken heeft ter plaatste een advies uit te laten brengen, van een afstand is het lastig te beoordelen waar de oorzaak exact zit.
 

Chathanky

  • #5
Een natte kruipruimte is normaal geen probleem.
Als het water in die ruimte warm wordt door een eventuele lekage van warm stadsverwarmingswater dan heb je zeker deze klachten.
 

Macsterdam

  • #6
Dank allemaal voor de hulp & advies.

het gaat hier om een huurhuis en de woningbouw vereniging is net een onderzoek gestart. Echter, het gaat nog wel een tijdje duren en ik hoop tussentijds iets aan de geur te kunnen doen.

Nogmaals dank.
 

MichielD

  • #7
Wij hebben een behoorlijk vochtige kruipruimte en ook de bijbehorende muffe lucht; vooral in de hal. Toen we er kwamen wonen, hebben we eerst de mechanische ventilatie gemaakt en dat scheelde in de rest van het huis in vocht.

Binnenkort krijgen we extra kokers naar de kruipruimte (renovatiekokers). Er zijn er nu maar twee aan één kant van het huis. De buren hebben dit jaren geleden gedaan en dat hielp bij hun.

De andere buren zeiden al dat als de vorige bewoners op vakantie waren en zij de post deden, dat ze dan vaak langs moesten komen, omdat de post zo snel vochtig werd.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #8
ER is wel iets dat vocht weg haalt en terwijl er geur van lavendel is (merk verwijderd, mod) Dan is de muffe geur weg, de kwaal niet maar daar moet woningbouw maar doen.

SVP, zoals meerdere malen vermeld, geen merken !
Moderator
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu