Geluidsisolatie binnenshuis

Basset

  • #1
Wij wonen in een huis uit 1997, wat van buiten naar binnen goed geisoleerd is. Echter vind ik het geluid op de slaapkamer verdieping erg lawaaierig. De dochters hebben best last van elkaar als ze beiden op hun eigen kamer zitten en praten. Ze kamers zijn niet aangesloten, dus het is echt geluid wat via kieren etc. doordenderd.

Nu hebben wij een PVC vloer en de muren zijn of beton, of Gipsblokken (+/- 7-10 cm) De deuren zijn zware massieve deuren (bouwbesluit die tijd, moeten brandwerend zijn)
Ik heb onder de deur inmidels van die wokkels gelegd om te kijken of dat helpt (dat lijkt redelijk momenteel) maar als 1 muziek speelt of praat blijf je best veel geluid horen (subjectief, dus lastig in hoeveelheid uit te drukken).

Nu dacht ik van die geluidsdempende zelfklevende hexagonale of vierkante platen te kopen (30 x 30cm ongeveer ) Om op de deuren te plakken (vooral bij de dames, want die hebben last van elkaar)

ZIjn er mensen die ervaringen hebben hiermee? Of tips wat ik beter kan doen. Voorzetwanden ga ik niet plaatsen, dat is mij een te extreme onderneming. Ik dacht eventueel niet de deuren, van de slaapkamers, maar de gang zelf met geluidsabsorberende platen te voorzien, zou dat beter werken. Dan wordt het feitelijk in de gang al afgevangen, maar dan denk ik weer aan geluidsaborberend behang. Is dat eventueel nog een goede optie. EN wellicht dan ook de buitenkant van de deuren.
 

Job_04

Specialist Werktuigbouw
  • #2
Die kier onder de deur is hoogstwaarschijnlijk nodig voor ventilatie, en zal dus open moeten blijven voor een gezond klimaat.

Het is natuurlijk lastig om in te schatten hoe groot het probleem is, maar geluidsdicht ga je slaapkamers naast elkaar niet echt krijgen ben ik bang. Beter een ander studieplekje zoeken, of noise cancelling koptelefoon voor tijdens het studeren.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #3
Andere mogelijkheid is om de wand te voorzien van een zgn. buigslappe voorzetwand.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu