Muffe lucht onder plafond maar geen vocht

Remco-

 • #1
Ik heb de zoekfunctie zeker al gebruikt maar dit is niet precies zo terug te vinden.

Ik heb een woning gekocht, in de hoek van de slaapkamer was een oude lekkage zichtbaar op de muur en het plafond. De rand van de gipsplaat was iets of wat zwart van de schimmel. Alles was volledig droog en bleef dat ook na stevige buien. Er was ook niks te ruiken.

Nu is er een kleine verbouwing geweest, ik heb wat muren anders gezet en alles is gestuct. Na het stucen rook ik in dit hoekje ineens een muffe schimmel achtige lucht. Door gaten van de inbouwspots kan ik onder het plafond kijken. Daar zie ik de houten balklaag en de houtwolcementplaat onder het dakbeschot van het platte dak. Alles is droog. Wel ruik ik het daar sterker. Het is wel een hoekje van de kamer waar weinig luchtcirculatie is, het is een nisje als het ware.

Kan het zijn dat het vocht van het stucen de oude geuroverlast weer heeft geactiveerd? Of moet ik me echt zorgen maken dat er toch ergens iets lekt? Ik zie nergens tekenen van vocht, de plek die er zat komt zeker niet terug door. Heeft iemand tips?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Weet je zeker dat het houtwolcement is en geen stroplaat.
  Als het kan een foto.
   

  Remco-

  • #3
  Dat dacht ik zeker te weten...tot nu ;)
  Hier een foto van één van de kamers waar de plaat zichtbaar was. Dit zit op de hele woning.

  Ik dacht eigenlijk dat dit tussen de balken zat maar daar twijfel ik nu over. Zou dit het beschot zijn?

  IMG_20210802_210131425~2.jpg
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  Tussen de balken maar wat ligt er op de balken. Houtwol cementplaten hebben de kleur van cement, zijn moeilijk brandbaar
  Niet zeker daarvan, maar een dakplaat zouden ze niet in de lengte van de balken leggen maar haaks erover.
  Wellicht is dit een houtwolplaat met een decorative eigenschap.
   

  Remco-

  • #5
  Gisteren toch maar de zaag in het plafond gezet. Eigenlijk niks bijzonders aangetroffen behalve wat 'gestikte' gipsplaat en hout. Het heeft ooit gelekt op de kruising van twee balken en dat heeft nooit goed kunnen ventileren. Alles was wel droog. Maar kan me voorstellen dat dat lang blijft stinken.

  Daarnaast keutels aangetroffen. Niet van muizen, eerder vleermuizen. Dat zou natuurlijk ook flink kunnen stinken als die ergens ligt te ontbinden. Ik laat het even open, en er staan een paar bekertjes baking soda die hopelijk helpen de geur een beetje eruit te laten trekken. Ik zal nog updaten of het is opgelost, mocht iemand er iets aan hebben dan staat het er maar.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu