Kozijn buitendeur

Optonic

  • #1
Hoi,

zitten er verschillen tussen een kozijn voor een binnendeur en voor een buitendeur?

thx

Ruud
 

Sjeki

  • #2
Hallo,

Wat bedoel je er precies mee of er verschil zit tussen een kozijn voor een binnendeur of buitendeur. bedoel je een binnen/buitenkozijn, of een kozijn voor een naar binnen of naar buiten draaiende deur.
 

Optonic

  • #3
Hoi,

ik bedoel of er "technisch" verschil zit in de kozijn voor een binnendeur (wc-deur) of voor een buitendeur (achterdeur/tuindeur)

ik zag bij de bouwhandel alleen op de kozijnen "binnendeur" staan en geen buitendeur.

Daarom mijn vraag of dat idd verschillende kozijnen zijn.
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #4
Dit kan, maar hoeft niet.
Moeilijk te bekijken zonder een afbeelding.
 

Rob smeets

  • #5
De kozijnen in bouwmarkten zijn er eigenlijk op gemaakt om in een systeemwand geplaatst te worden. Ze voldoen wat betreft houtzwaarte, sponningmaten en duurzaamheid niet aan de eisen van buitenkozijnen.
Ze zijn ongeveer een centimeter dunner , waardoor je problemen zou kunnen krijgen met het plaatsen van sluitkommen en het bevestigen van de scharnieren; buitendeuren zijn immers een stuk zwaarder dan binnendeuren.
De sponning is niet breed genoeg om er verdekte tochtwering in kwijt te kunnen. De deur zou dan voorbij het kozijn steken en dat is lelijk.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #6
Bouwhandel=bouwmarkt?

Kozijnen voor buiten worden meestal apart gemaakt voor de klus. Voor binnen zijn er standaardmaten die op vooraad gehouden kunnen worden. Sommige bouwmarkten en alle bouwmateriaalgroothandels verkopen los kozijnhout, waar je zelf een kozijn voor je buitendeur van kan maken. Of je besteld er één bij een kozijnenboer of aannemer.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu