Zwembad bouwen informatie

Robert1

  • #1
Geachte forum leden, mijn naam is Rob en ik woon in Thailand(N-O) de armste streek van Thailand, de bewoners leven hier van de landbouw(rijst)
Een aantal vrijwilligers en ik zijn van zins om een zwembad(50/10/1.60m) te bouwen voor de plaatselijke jeugd, zodat zij in veilig water kunnen zwemmen inplaats van de poeltjes waarin allerlei landbouwgif in voor komt.
Mijn vraag: hoe dik moet een betonnen vloer van deze afmetingen zijn. welke dikte en hoeveel lagen betonijzer dienen wij te gebruiken.
De wanden: is het beter deze van beton te storten of op te metselen met stenen( de stenen die hier te verkrijgen zijn meten 15/7/5cm).
Wachtend op advies groet ik u allen vanuit Ban-on,Roi-et,Thailand.
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #2
Ben ook benieuwd want ik wil ook een zwembad maken in Thailand, maar dan in onze tuin.

Er is trouwens al heel veel te vinden over het bouwen van zwembaden op internet.
 

Robert1

  • #3
Hoi, er is inderdaad veel te vinden, maar ik heb de informatie die ik nodig heb na vele uren achter dit prachtig medium gezeten te hebben nog steeds niet boven water.
De vrijwilligers waarmee ik ga bouwen zijn rijstboeren die na de rijst oogst(dec-jan) weer uitzwermen naar alle uithoeken van het land om in de bouw te werken maar ik heb van hun nog geen 2 gelijk gestemde meningen gehoord.Niemand heeft ervaring met een zwembad van deze afmeting.
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #4
Hier (url werkt niet meer mod.)kun je al wat lezen, zal even kijken wat ik verder nog bij m'n favorieten heb opgeslagen.
 

Robert1

  • #5
Thanks, het betreft hier een klein zwembad en ik heb geen maten what so ever kunnen vinden.
Waar ligt jouw tuin in Thailand "THI NAI".
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #6
Uttaradit.
Deze maand gaan ze beginnen met de bouw van het huis, casco.
Dus de tuin met zwembad duurt nog wel even. :wink:

Heb hierboven nog een linkje bij gezet.
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #8
Over grotere publieke zwembaden kan ik ook niet veel vinden, misschien eens contact zoeken met een aannemer, misschien dat die wat wil vertellen.
 

Robert1

  • #9
Ik heb al verschillende aannemers in Nederland en Thailand gemaild maar deze geven geen thuis,zit geen verdiensten aan denk ik.
 

Pepjo

  • #10
De vraag is een beetje of het bad ingegraven wordt of niet.
Als je het ingraaft heb je niet zo'n last van de waterdruk, die wordt opgevangen door de omliggende grond.

Het is dan voornamelijk een kwestie van stevige muren en de boel waterdicht krijgen.
En daar zijn een hoop middeltjes voor, als in coatings of additieven voor een cementsmeerlaag.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #11
Bij het bouwen van een zo groot zwembad, komt toch wel even wat kijken.
Zelf heb ik er geen gebouwd, maar wel veel zwembaden betegeld van dit formaat, en ook de meeste tropische zwembaden van enkele bekende recreatie parken in nederland en daarbuiten.

Ik weet wel dat er een goede waterdichte betonnen bak moet worden gemaakt, die eigenlijk in één geheel gestort moet worden om het geheel water dicht te maken.

Ook de leidingen van het filter systeem zal in het beton ingestort moeten worden.

Daarbij komt ook nog, dat de ondergrond waar het bad in komt stabiel moet zijn, omdat het totale gewicht niet onderschat moet worden.

Ik weet niet hoe de ondergrond daar is, maar dit is toch wel een punt van aandacht.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #12
Het is voor zo'n grote bak erg verstandig een constructeur in te schakelen. Heb je al grondonderzoek laten doen? Draagkracht, grondwaterstand enz.

grtz
Henk
 

Robert1

  • #13
IJkenhout schreef:
Het is voor zo'n grote bak erg verstandig een constructeur in te schakelen. Heb je al grondonderzoek laten doen? Draagkracht, grondwaterstand enz.

grtz
Henk
Hi, thanks for de reacties.
Ik ben enige jaren als tegelzetter/stukadoor werkzaam geweest in de bouw en heb dus wat ervaring ,maar de vrijwilligers om mij heen en ik kunnen het maar niet eens worden en aangezien ik het project financiel gaat dragen zou ik het toch wel zeker willen weten.Ondanks dat Thailand als een goedkoop land bekend staat maakt een vloerdikte van 20 of 15cm een heleboel Thaise bahtjes uit en het zelfde geld uiteraard ook voor beton ijzer.
Wat de ondergrond betreft zit het wel goed het is een al 2 jaar braak leggend stuk landbouwgrond er is mij verteld dat er zelf geen palen in de grond hoeven(ik moet ergens vanuit gaan) het zwembad gaat ingegraven worden.
wachtend op jullie reacties groet ik jullie allen.
 

Michiel_H

  • #14
Waar schrijf je geen nederlandse constructeur aan die jou dat even kort uit kan rekenen op sponsorbasis....?
 

Robert1

  • #15
Hoi Michiel,thanks.
Ik heb op deze basis al verschillende zwembadbouwers, e.d.gemaild maar lauwe of geen reacties terug ontvangen. Na het lezen van deze site met allerlei goede gefundeerde adviesen denk ik toch aan de door mij gevraagde informatie te komen.
(Geduld is een schone zaak)
Ook blijf ik uiteraard op het net zoeken.
Groetjes..
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu