Heeft het zin vloerverwarming om te bouwen naar hoofdverwarming

frankvanamerongen

  • #1
Hallo,
Ik ben op zoek naar advies en ervaring van anderen over het volgende:
We hebben een huis gekocht met bestaande vloer bij-verwarming en de pavluizen die er liggen gaan we vervangen door pvc. Ik heb geen ervaring met vloerverwarming dus ik vraag me nu af of het zin heeft om het dan maar meteen goed te doen en de hele verwarming te vervangen zodat het een hoofdverwarming wordt. Het gaat om ongeveer 70m2 waar nu nog 3 radiatoren hangen.
Het huis is gebouwd en geisoleerd in 1991, dus het heeft niet de modernste isolatie. Wel dubbel glas. Ik weet niet exact wat de hoh afstand is van de huidige slangen, maar ik schat ongeveer 15-20 cm, gezien met de infrarood scanner. De ruimte wordt gewoon goed warm op de huidige manier.

Is het (financieel) zinvol om de verwarming om te bouwen? Staan hier lagere stookkosten of veel extra comfort tegenover? Ik verwacht rond de 4500 euro kwijt te zijn voor de ombouwen alleen, excl pvc vloer dus. Gezien ons budget moeten we wat keuzes gaan maken en de vloerverwarming laten liggen zou een mooie besparing zijn.
Maar dit is nog niet alles :)

Eventueel willen we in de toekomst de zaak via een warmtepomp verwarmen maar voor nu blijven we nog gewoon de CV gebruiken vanwege de hoge investering die hier weer aan vast zit (zonnepanelen kopen we nu al wel direct). Wat is nu wijsheid? Gelijk de vloer toch maar ombouwen naar hoofdverwarming? Of zou over 10 jaar een warmtepomp prima geschikt zijn met de huidige bijverwarming? Zo niet dan moet ik mijn dure PVC vloer er tegen die tijd weer uit trekken... Misschien ben ik er dan toch wel op uitgekeken, maar goed, zou jammer geld zijn.

Erg benieuwd naar de ervaring en adviezen :)
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #2
Als u naar een wp wil in de toekomst zal de vvw vervangen moeten worden naar een systeem met hoh 10 cm en minimaal 16mm slang groepslengtes zo rond de 60 a 70 mtr houden maximaal.
Hoe is de vloer geisoleerd, als deze niet of nauwelijos geisoleerd is kun je het beste de gehele vloer verwijderen en opnieuw opbouwen met minimaal 10cm pir als isolatie
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu