Zwembad vloer renoveren

Ruud555

  • #1
Ik hoop dat iemand mij kan helpen.
Ik moet een zwembad renoveren die bekleed is met polyester. De toplaag is op diverse plaatsen goed beschadigd en de vloer is niet egaal. Is het mogelijk om met egaline de vloer te egaliseren en dan te betegelen? Ik weet niet of egaline zal hechten op polyester. Is er een special hechtmiddel in de handel wat een goede hechting geeft?. En als dit allemaal mogelijk is, wat voor tegellijm en voeg moet ik gebruiken?
 

Pepjo

  • #2
Ik zou polyester repareren met een polyester reparatieset, zoals verkrijgbaar bij de autohandel.

Het lijkt me dat egaline niet houdt op polyester. Kun je de bodem niet bedekken met rubbertegels oid ?
 

Ruud555

  • #3
Rubber tegels lijkt mij niet erg geschikt. het is een binnenbad en het gezicht wilt ook wat. Ik wil er wel wat moois van maken, vandaar dat tegelwerk mij de voorkeur heeft ( moet het wel blijven zitten)
 

Pepjo

  • #4
Als je het echt mooi wilt doen : exit polyester bekleding en het hele bad opnieuw tegelen. Dan kun je ook alles egaliseren.

Ik neem tenminste aan (binnenbad) dat er onder het polyester een betonnen bak zit.
 

Ruud555

  • #5
Het zwembad is inderdaad een betonnen bak, bekleed met polyester. Ik denk wel dat je gelijk heb, om al het polyester te verwijderen en bij het begin beginnen.
Het zou wel eens kunnen zijn dat als ik het oude spul laat zitten, ik problemen voor de toekomst genereert.
Enig idee wat ik dan het best als egalisatie middel kan gebruiken? Of maakt dit dan niet meer uit omdat de tegellijm en voeg dan belangrijker is.
 

Pepjo

  • #6
Als de oneffenheden niet te groot zijn, dan kun je ze opvangen met de tegellijm.

Eventueel een dikbed-tegellijm gebruiken.
 

Ruud555

  • #7
Ik ben begonnen met het verwijderen van de polyester en ik trek lappen van meer dan 1 m2 eraf. Eronder is het goed nat, dus ik denk dat dit wel de juiste manier geweest is. De vloer is berg en dal en ik denk dat ik het echt moet egalisen. De vloer blijkt gedeeltelijk afgesmeerd te zijn, maar ik kom ook gedeelte tegen van ruw beton.
Ik ga vandaag dus lekker verder en ik zal ook de wanden aanpakken. Die zullen dan opnieuw gestuct moeten worden. Die zien er nl ook niet uit.
Als ik alles eraf heb, zal ik een foto maken en dan beslissen hoe ik verder moet.

Bedankt voor het meedenken
 

Constructeur

  • #8
Hallo Ruud,

Denk ook even aan de reden waarom er polyesterbak in een betonnenbak is gemaakt. Zoals jij al aan geeft in je omschrijving is dat de beton erg ruw en ongelijk is. Het is dus heel goed mogelijk dat de betonnenbak niet waterdicht is. Met alleen tegelwerk ben ik dan ook bang dat de zwembad niet waterdicht kan worden.
Een goed alternatief is om zwembad folie (soort EPDM) er in te leggen. Hiermee maak je het in ieder geval een waterdichte bak en het is glad dus gemakelijk schoon te houden.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #9
Zwembaden zijn inderdaad moeilijk goed dicht te krijgen in beton. Dit is dan ook de reden dat er vaak gebruik gemaakt wordt van polyester of zwembadfolie. Zwembadfolie is vaak de meest goedkope oplossing en heeft toch wel een standtijd van een jaar of tien.

Kijk ook eens op https://pooldoktor.at/wissen.html staat veel bruikbare informatie op over de verschillende bouwwijzen van zwembaden.

Succes
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu