Betonvloer slopen, opbouwen en stortten

Replayyy

 • #1
Beste allen,

Binnekort wil ik gaan beginnen aan het slopen van de vloer van de benedenverdieping tot aan het zand (zandcement dekvloer en beton), met als reden hier isolatie in aan te gaan brengen en opnieuw beton te gaan stortten. Nu heb ik al een hoop topics hierover zitten lezen, maar ik zit toch nog met wat vragen. Hopende dat iemand mij daar bij kan helpen!

- De aannemer is bezig geweest met de aanbouw, nu ben ik helaas te laat tot de conclusie gekomen dat er 6cm PIR platen zijn gebruikt Nu wil ik 8cm gaan aanhouden in de rest van de benedenverdieping. De vraag, ga je dan verschillen krijgen in de warmte tussen bestaande en aanbouw? (uiteindelijk komt er vloerverwaring op in de dekvloer) Of is er een andere reden te verzinnen dit niet te doen?

- In de woonkamer zitten een aantal beton "bielzen" waar een dragende muur heeft gestaan, ik heb het advies gekregen deze te laten zitten voor extra draagkracht. Is dit een wijs besluit?

- Het is de eerste keer dat ik een betonvloer ga slopen en stortten, kan de gehele vloer tot aan de wanden eruit of moeten we deels bij de muur wegblijven?

- Ik lees wisselende meningen over de dikte van de staalmatten en hoeveelheid. Is het verstandig om zowel boven als onder de isolatie met matten te werken of is 1 wapeningslaag voldoende (ongeveer 40m2, gebruik als woonkamer).

- In verschillende topics word gesproken over randisolatie, is dit een noodzaak of handig om te doen? Wat voor functie heeft de randisolatie?

Ik wil de vloer vervolgens gaan opbouwen in volgende volgorde;

- folie met randen naar boven tegen de muren.
- Staalmatten 6mm (of 8?) opgehoogd met een paar afstandhouders.
- PIR Isolatie (6-8cm).
- Staalmatten 6mm (of 8?)opgehoogd met een paar afstandhouders.
- 10 - 12 cm beton (even afhankelijk hoeveel ruimte we hebben.

Hoop dat iemand mij even kan helpen!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Boertje125

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Niet op dit forum maar een constructeur kan jouw primma helpen om de juiste keuzes te maken.

  berekeningen heb je toch nodig voor de vergunning
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu