Stal verbouwen, geïsoleerde vloer op beton

Bertuzz

  • #1
Beste Klussers!

Ik ben bezig met een project van het verbouwen van een stal tot een cursus ruimte voor yoga en dans. De stal is nu nog ruw. Er is een betonnen vloer die schuin afloopt naar het midden. Muur van gipsbeton/snelbouw blokken waarvan bovenste halve meter open is. En een asbest dak. De stal is 700 m2. De cursus ruimte zal 100 m2 worden. De andere 600 m2 laat ik voorlopig voor wat het is. De ruimte zal dagelijks 1 of 2 uur gebruikt worden en af en toe een weekend. We willen het graag duurzaam waar dat betaalbaar is en goed isoleren.

Ik heb wel beetje ervaring met het verbouwen van een huis en ben zelf elektricien geweest. Maar ik kan nog veel adviezen gebruiken over een en ander. Lijkt me handig om dit topic op te splitsen in dak, vloer, muren en verwarming.

Hier enkele vragen over de vloer. Nu is er dus een betonnen vloer die afloopt naar een gootje in het midden. Aan de zijkanten is de vloer een 20 tal cm hoger dan het midden. De vloer moet geëgaliseerd worden en geïsoleerd lijkt me. Men zal immers op de vloer liggen tijdens yoga lessen.

Hoe kan dat best aangepakt worden? Welke materialen? En welke volgorde? Eerst horizontaal maken met cementvloer, dan isolatie en dan egaliseren? En daar dan een (houten) vloer bovenop? Welke isolatie?

Ik las ergens dat iemand zelf een houten constructie gemaakt had rechtstreeks op de beton met daartussen isolatieplaten. En daarbovenop houten platen. Is dat gebruikelijk/ werkt dit?

Ik hoor graag hoe jullie dit zouden aanpakken. En wat kan je zelf doen? Wat zou je uitbesteden?

Alvast veel dank! Groeten Bertus
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #2
Als de hoogte van de nieuwe vloer niet belangrijk is
kan een nieuwe houten vloer prima

dat asbestdak moet er uiteraadt eerst wel helemaal af.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #3
Zitten er nog mestputten onder? Dan ook de vloer aan de onderzijde inspecteren. Het zal de eerste stalvloer niet zijn die aan de onderzijde volledig aangetast is.
Wat kan je zelf doen? Ligt eraan hoe handig je bent en hoeveel tijd je hebt.
Dak moet je in elk geval laten doen.
Geïsoleerde sandwichpanelen is een goed alternatief, je hoort het wel regenen binnen. En akoestisch is het belabberd.
 

Bertuzz

  • #4
Als een houten vloer kan, zou dan volgende een goede opbouw zijn?
van boven naar onder:

houten vloerplaten
houten balken met daartussen isolatie platen
dampdichte folie
beton



mestputten zitten er volgens mij niet onder, die zaten in het stalletje ernaast. Maar goed punt om nog eens grondig na te kijken!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu