Vloerdoos inbouwen

Appie Geijn

  • #1
Ik wil een wcd inbouwen in de nieuwe vloer. Heb daarvoor een stevig setje gekocht met een doos en een los deksel dat daarop wordt geschroefd met boutjes, een mooi systeem, ik zal geen merk noemen. Vrijdag wordt de smeerlaag gestort, dus ikben het doosje aan het inbouwen. In deze kamer komt straks marmoleum op de vloer. Dus er komt nog een laagje egaline over het cement en dan nog 3 mm van het marmoleum. Hoe krijg ik mijn vloerdoos nou op de juiste hoogte? Als ik het definitieve peil aanhou, zit ik bij het storten van het cement met een lastige rand waar ik precies 4 of 5 mm onder moet blijven. En als ik de doos inbouw op de hoogte van het cement ligt het deksel straks 4 of 5 mm onder het marmoleum...

Ik peins me suf maar ik zie geen elegante oplossing. Een klein houten frame maken? En dan?

Appie
 

cool1

  • #2
Het deksel van die doos gaat er weer af om plaats te maken voor het stopcontact toch ?
Soja, kunt u wellicht gebruik maken van langere M3 boutjes voor die montage?
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #3
Als het een doos is met blijvend deksel dan zou ik hem direct op de goede hoogte leggen, zeker niet 5 mm te laag, dan wordt het een plek waar stof en rommel zich gaar verzamelen. Een fotootje plaatsen help misschien om te kijken wat de handigste oplossing is.
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #4
Wat voor een inbouwdoos is het? Voor normale inbouwdozen zijn opvulringen beschikbaar om bijv. de dikte van stucwerk op te vangen.
 

Appie Geijn

  • #5
Hierbij wat foto's. Het houten frame haal ik weer weg, dat was geen handige oplossing.

BCD7DBAC-F264-4D73-BC43-2B8541F2B66E.jpeg 1F054E1B-9808-4EBF-B76C-75EBB4098BEF.jpeg 8F3051F4-34FC-401E-BB11-A0AE34BBAC51.jpeg 297D9438-1F5F-48B8-B413-4AE05C2C85E9.jpeg
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #6
Als hier vierkante opvulringen voor zijn zou je hem na alle werkzaamheden nog wat kunnen verstellen. Anders moet hij bij start van het betonstorten al direct op de juiste hoogte. Je zou bij het betonstorten ook rond de doos misschien niet iets minder beton kunnen storten zodat een wat grotere kier onder de rand overblijft dan de 5 mm die je noemde zodat de egalinelaag die er daarna komt goed onder de rand van de doos zijn weg kan vinden.
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #7
Ik zou een vierkantehouten of kunststof deksel maken die je op deze bak plaatst.
De deksel moet een heel stuk boven de hoogte van de afwerkvloer komen,
en deze verwijder je voordat je het marmoleum laat leggen.
Het verschil in hoogte vang je dan op met plaatjes, ringen of iets anders.
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #8
Ik heb qua vloerdozen vooral ervaring met die van een rood Frans merk. Deze vloerdozen zijn extra hoog en soort van geringd waardoor je met een mes de juiste hoogte af kunt snijden. Dit zou voor jou ook ideaal zijn.

Mocht je toch bij de huidige set blijven dan zul je hem exact op hoogte moeten zetten of later opvullen met ringen e.d.

Of je zou met een malletje nu een uitsparing vrij moeten houden in de vloer die zeker diep genoeg is. Naderhand kun je dan met wat mortel of egaline de uitsparing opvullen tot gewenste hoogte en de doos met wat mortel naderhand vast drukken in de uitsparing. Bedrading moet natuurlijk wel al direct naar de uitsparing worden gelegd.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu