Zone regeling maken

Smitso

 • #1
Beste forum leden,

Ook wij hebben last van het bekende probleem.. Vloerverwarming beneden houdt het beneden goed comfortabel warm. Echter hierdoor wordt de bovenverdieping te kort verwarmd om comfortabel te zijn.

Het idee is nu om de twee systemen te scheiden dmv Honeywell VC8615 kleppen. 1 voor de vloer beneden en 1 voor de radiatoren boven. De scheiding bestaat al in het huidige systeem.

1 klep willen we laten aansturen door een draadloze Honeywell Round Wireless aan/uit thermostaat.

De andere klep wilden we laten aansturen door Toon van Eneco.. echter lijkt dit niet te kunnen. Dus nu de eigenlijke vraag;

welke thermostaat past er in dit systeem? Het liefst een slimme thermostaat waarin wij een programma kunnen opnemen.

De ketel waarop wij dit willen aansluiten is een Nefit Trendline HRC30 CW5.

Nog een aanvullende vraag voor de gebruikers van de Honeywell VC8615 kleppen, ik heb een klep welke in de open positie blijft staan, zelfs wanneer de spanning eraf gaat, is dit normaal of is de klep defect?

Alvast bedankt voor je reactie.

Smitso
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • R0cc0

  • #2
  Waarom zou je de klep niet door Toon kunnen laten schakelen? Je kunt Toon toch instellen als aan/uit thermostaat en de klep aansluiten op de ketel module?
  De eindschakelaar van de klep sluit je op de CV ketel aan.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu