Zone regeling?

ahuiberts

  • #1
Hallo,

Sinds dit jaar heb ik een heerlijke houtkachel die onze woonkamer verwarmt.
Alleen nu gaat het boven niet meer warm worden omdat de cv niet meer aan slaat :D

Ik heb een Atag I36ECZ ketel met een Atag zone. Ik zou graag op de eerste verdieping een tweede zone willen creeeren zodat ik daar de temperatuur kan regelen.

Heeft iemand enig idee of dit gemakkelijk toe doen is? Wil dit graag laten uitvoeren door een bedrijf, maar wil eerst even weten wat voor werkzaamheden hieraan vast zitten ;-)

Dank je wel!
 

ahuiberts

  • #2
Laat maar, ik ga eerste proberen alle boven te vervangen met Tado. Daarna zie ik wel verder.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #3
Zolang er beneden bij de thermostaat geen warmtevraag is, gaat dit niet helpen.
 

ahuiberts

  • #4
:D Dan is de vraag, hoe dan wel? :D
 

Bert pit

  • #5
Overal zone verwarming is de oplossing. Zowel boven als beneden. Zone verwarming meet de temperatuur in de zone. Is de zone op temperatuur, dan gaat de zone dicht. Dit is onafhankelijk van hoe de zone op temperatuur is gekomen. dat kan de CV zijn, maar ook houtkachel.
 

ahuiberts

  • #6
Hi Bert, dank je wel. Zou zo'n compleet tado setje werken op een Atag ketel via open therm? Hoef ik dan geen extra iets bij te laten bouwen op mijn ketel? Of ander merk? Honeywell? Ben ook helemaal niet tevreden over de atag zone one thermostaat .....
 

Bert pit

  • #7
Ik ken de atag ketel niet en weet ook niet hoe de rest van je systeem er uit ziet. Heb je bijvoorbeeld beneden vloerverwarming, dan wordt er meestal een klep aangestuurd om de VV beneden aan of uit te schakelen. Doorgaans is een aan/uit set van honeywell of tado dan een prima keuze. Zelf heb ik alleen ervaring met eerstgenoemde maar er zijn tal van ander systemen.

De centrale thermostaat van een van die set meet dan de kamertemperatuur en zet de klep dicht. Koop daarvoor gewoon aan/uit want dat werkt het beste.

Heb je overal radiatoren dan kun je ook OT gebruiken. Alle radiatoren moeten een thermostaatventiel hebben en zet een bypass in je systeem (AVDO).
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu