Zolderisolatie, doe ik het zo goed?

Isowol

  • #21
Jullie hebben gelijk wat de Sd waarde van hout ten opzichte van zeg 70 mm PUR-schuim betreft, maar zijn jullie niet bang voor inwendige condensatie in de isolatie? Fabrikanten / leveranciers van hout geven mu-waarden op tussen de 50 en de 265 op, dus ik ben er niet gerust op. De huidige bouwpraktijk is toch om altijd een dampremmende/ dampdichte folie aan de warme zijde te plaatsen. Een goed advies dat niet uitgaat van variabelen in allerlei constructies......
 

Chathanky

  • #22
Je kan natuurlijk altijd een scherm plaatsen, kwaad kan dit zeker niet.

Er is natuurlijk wel een verschil in de huidige nieuwbouw en oudbouw.
Oude huizen staan niet bekend om de luchtdichtheid van oa. de dakconstructie, van opsluiten is haast geen spraken tenzij het huis al eens eerder onder hande is genomen.

een dampscherm werkt zeker sneller voor de huidige bouw ook een voordeel.
Als geld een ondergeschikte rol speelt is de keuze voor een dampscherm zeker niet verkeerd. Je kunt dan wat steken laten vallen in de kierdichting zonder gevolgen.

Beide kunnen in dit geval en de keuze is aan Arievdberg om deze te maken.

Nu nog het antwoord op de pijpjes, hier kan ik me niet iets bij voorstellen.
Mijn gedachten gingen uit om een zeer dam open scherm aan de buitenkant van het dakbeschot maar dit vergt wel enige inspanning met al die pannen. Het dakbeschot is dan wel beschermt tegen lekwater van de pannen.
 

Fiesiekus

  • #23
Om de tussenruimte te ventileren zie ik niet de toegevoegde waarde van die pijpjes. Gewoon wat gaten in het dakbeschot, stuk gaas nieten, (tegen evt. insekten e.d.) en klaar.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu