Zelf vliering maken op zolder

Dribbel

  • #1
Ondanks goed zoeken op internet (via google en op jullie forum), komt deze nitwit er niet uit.
We willen op zolder een vliering gaan maken die over de gehele breedte van de zolder loopt. Dit moet toegankelijk worden dmv een vlisotrap.

Nu zijn we niet echt hele erge klussers (maar hebben die wel in onze omgeving). De grote vraag is echter of dit project zelf te realiseren is of dat jullie zeggen, doe het alsjeblieft niet zelf!
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Er zijn op dit forum veel topics te vinden over vlieringen. Wij kunnen natuurlijk niet bepalen wat je wel en niet kan, maar op basis van je vraag kan je het misschien maar beter niet doen :roll:

Lees eens wat topics door, en kom dan als je het nog ziet zitten evt. met wat specifiekere vragen. Geef dan wat meer info over materialen en maak een schets.

Een vriend vragen om hulp is altijd een goed idee!
 

Dribbel

  • #3
Dat denk ik eigenlijk ook hoor, ik snap nl niet echt iets van alle andere topics (geloof mij daarvan heb ik er veel doorgelezen!)
Het lijkt me ook een risico om het zelf te proberen (we gaan eronder slapen en onze jongste ook, dus nogal risicovol)
Bedankt voor je antwoord, ik blijf zoeken, maar heb nog niet gevonden hoe je moet beginnen bijvoorbeeld.
Gordingen zijn (als ik alles goed begrepen heb) de dwarsbalken op de zolder, die zitten er, dat zou het makkelijker moeten maken. Maar goed, ik ga zoeken en kom er op terug!
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Gordingen zijn de horizontale balken in een schuin dak. Deze zijn (zonder aanpassing) niet geschikt om een zoldervloer aan te bevestigen.

Voorbereiding: Maak een schets, bepaal waar de vliering op afdraagt en bepaal of deze materialen/constructie het extra gewicht aan kan.
 

Dribbel

  • #5
En daar zit denk ik het grootste probleem, daar heb ik echt geen kaas van gegeten, denk dat ik echt even in mijn handige-mensen-adresboek moet gaan spitten!

Bedankt voor je hulp!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu