Zelf je vloer schuren

Gevloerd !

  • #1
Hallo ! hier op het forum kom ik tot mijn verbazing nog steeds mensen tegen die zelf hun vloer willen schuren.

Ik wil iedereen met klem adviseren, zelf nooit zijn of haar houtenvloer te schuren. Dit vanwege het feit dat er veel fout kan gaan als je niet weet wat je aan het doen bent. Wij krijgen regelmatig de resultaten onder ogen. Het huilen staat je dan nader dan lachen.

Sommige vloeren zijn zeg maar zo verschuurd, dat zelfs wij er niets meer mee kunnen.

Niet alle houtenvloeren schuur je op de zelfde manier, dit is afhankelijk van houtsoort, patroon en legrichting. Daar komt nog eens bij dat je niet alle houtsoorten kunt afwerken met olie, lak, hardwax, was, etc. Als je niet weet welke houtsoorten dit zijn, kunnen er problemen ontstaan.

Bij het huren van schuurmachines zijn ook problemen te verwachten, De machines zijn door mensen voor u gebruikt, vaak word er niet netjes omgegaan met deze gehuurde apparaten en is de afstelling veranderd, bij het terug brengen van de machines word hier vaak niet goed naar gekeken, domweg vanwege het simpele feit dat er geen vakkennis in huis is en zelf vaak nog nooit met zo'n machine te hebben geschuurd. Hierdoor word u naar huis gestuurd met een slecht afgestelde machine en uitleg van iemand die zelf nog nooit een vloer heeft geschuurd. Succes ermee !

De Meeste vloeren hebben een vellingkant ( v-groef ) Deze zal gefreesd moet worden met een speciale frees die ze niet in de verhuur hebben. Advies voor dat probleem is dan meestal een driehoeks verkrabber. Word erg mooi zo'n gekartelde velling !

Hier laat ik het verder bij en wil iedereen nogmaals waarschuwen je vloer zelf niet te gaan schuren. Laat dit uitvoeren door een specialist dan weet je zeker dat je nog jaren plezier van je houten vloer zult hebben en bespaart je veel werk en frustratie.

Vriendelijk groetend,
Jakko ( parketteur met 15 jaar ervaring )
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Bedankt voor uw bijdrage, ik denk dat veel mensen nog eens gaan nadenken voor ze zelf hun houten vloer schuren, ik zou er zelf ook niet aan beginnen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu