Vloer schuren Woodboy of andere opties?

Jayce

  • #1
Op de begane grond van ons huis is de vloer laatst opgeschuurd door de aannemer met een Woodboy. Hieruit kwam naar voren dat er onder de lak- en waxlaag strepen zaten die, nu de vloer kaal is geschuurd, goed te zien zijn. Onze aannemer geeft aan dat hij geen vloeren expert is en dit een situatie was die hij niet had verwacht en niet eerder mee heeft gemaakt. Hij heeft wel aangegeven dat hij de strepen weg zou kunnen schuren met de Woodboy wederom, maar gaf aan dat het wellicht een goed idee is om ook naar andere opties te kijken en te inventariseren. Nu heb ik wat rondgekeken en zag ik dat de beste tools for the job een parketschuurmachine en kanten machine zijn, maar daar is onze aannemer niet bekend mee en hij vindt het riskant om daarmee aan de slag te gaan. Hieronder wat foto's van onze vloer:

Bij een partij die vloerrenovatie/schuren doet en die geven aan dat het €35/m2 is, inclusief afwerking met olie, wat ik nogal duur vind aangezien de bovenste lagen er al af zijn en m.i. het slechts 1 laag schuren + afwerking is.

Ten slotte vraag ik me nog af hoe we onze eiken vloer deze kleur kunnen krijgen: https://123-protect.nl/hw-colors-of-nature/ -> Chocolate 4233.

IMG-20200811-WA0003.jpeg IMG-20200811-WA0005.jpeg IMG-20200811-WA0007.jpeg
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Ben ook geen expert maar ik dacht toch dat je een stroken-of plankenvloer in de lengte van de planken moet schuuren cq behandelen. Geen idee hoe oud je moet zijn om dat te weten. Wat is het oppervlak van je vloer?
 

Jayce

  • #3
De strepen zijn gecreëerd door iemand in het verleden, dat was dus iemand die niet goed wist waar hij/zij mee bezig was gok ik. Ik begrijp niet wat je bedoelt met "Geen idee hoe oud je moet zijn om dat te weten". Het oppervlak van de vloer is circa 46m2.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
Dat zijn kuilen die ontstaan zijn door het onjuist gebruik van een parketschuurmachine.
Als de toplaag nog dik genoeg is, zijn deze weg te schuren. Enige ervaringen is vereist.
 

Jayce

  • #5
De toplaag is nog ±1cm dik (gecheckt door het houten luik op te liften onder de trap)
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #6
Dus als ik het goed begrijp was de vloer niet mooi en toen kwam er iemand met een Woodboy en zou dat wel even netjes maken.
46m2 niet iets voor op de knietjes. Zelf zou ik een proefje maken om te kijken of met schuurpapier korrel 120 die vloer een egaal kijkend te krijgen is. Je moet zelf handig zijn en een uitdaging aan durven om € 1600 in de knip te houden. Parket is een vak appart ideaal voor sjaggeraars.
Bij mezelf heb ik met een bandschuurmachine met goed resultaat onze parketvloer, tegels samengesteld van smalle latjes, geschuurd. Dat zijn van die dingen die doe je een keer in je leven.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
Een woodboy is een parketschuurmachine waarbij je niet op de knieën hoeft maar gewoon kunt blijven staan.
Ik zou geen bandschuurmachine gebruiken, daar heb je veel te weinig controle over tijdens het schuren.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #8
De vraag geeft eigenlijk het al aan. Een bedrijf die erin gespecialiseerd én de aannemer die nu (eigenlijk) geen goed werk geleverd heeft geven al aan dat het een vak apart is, en dat het iets meer kost om het goed te laten doen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu