Parketvloer behandelen zonder deze te schuren?

Doberu

  • #1
Hi klussers!

Iets meer dan 2 jaar geleden zijn wij ingetrokken in onze gerenoveerde woning. Toentertijd hebben wij onze splinternieuwe parketvloer niet behandeld. Noem het luiigheid, ik weet eerlijk gezegd niet goed waarom we dat niet hebben gedaan. Maar goed. Fast forward, onze kat kwam laatst binnen met modderpoten. Er zaten moddervlekken in onze vloer en die heb ik er gelukkig uitgekregen.

Dat gezegd hebbende wil ik onze vloer nu wel behandelen; ik had als een stekker gebaald als ik die vlekken er niet meer uitkreeg.

Ik vroeg me af of het aangeraden is om een vloer te behandelen zonder deze te schuren, mits je de bestaande beschadigingen accepteert. Ik lees daarover verschillende ervaringen, maar vind er niet bijster veel over. Sommigen zeggen dat het wel kan. Anderen zeggen dat het altijd aangeraden is om deze te schuren omdat je anders alsnog je beschadigingen ziet. Idealiter doe ik het volgende:
  • Alle meubels weghalen en de vloer met een hardwaxolie behandelen, zonder te schuren. De vloer is toch al op sommige plekken beschadigd, over een aantal jaar wil ik gerust het geheel opschuren.
Hoor graag jullie ervaringen/adviezen.

20230703_172029547_iOS.jpg
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #2
als je hem niet schuurd en schoonmaakt loop je de kans dat nu onzichtbare (vet)vlekken extra zichtbaar worden doordat het hout niet overal evenveel was opneemt
 
  • Like
Waarderingen: Delcasa, Doberu en Walker

Doberu

  • #3
Goed punt, bedankt! Dan maar in overweging nemen om toch te schuren.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Doberu schreef:
Dan maar in overweging nemen om toch te schuren.
En wat ga je doen na het schuren.
 

Doberu

  • #5
Afwerken met hardwaxolie, 24 uur laten drogen, daarna nog een laag er overheen en 3 weken laten drogen. Dan zou het goed moeten wezen :-).
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu