Openbreken, aanhelen,en evt schuren/olien, parketvloer ivm plaatsen keukeneiland

Robdekoning

  • #1
Hoi allemaal,

Plannen voor een nieuwe keuken met keukeneiland zorgen ervoor dat wij elektriciteit en waterleidingen door moeten trekken van de huidige keuken naar het keukeneiland (nu parketvloer rust op een betonnen vloer en er is geen tot weinig kruipruimte is).

Ik heb daar drie vragen over.

De vraag is allereerst of ik dit voor elkaar kan krijgen zonder de hele parketvloer in het keukendeel (ongeveer 10m2) eruit te halen, deze opnieuw te installeren, aan te helen, en te schuren. Bijvoorbeeld, is er een mogelijkheid dat we plaatselijk (dus rondom de dikke blauwe lijn op de foto) wat van de parket vloer weghalen, de elektra en waterleiding doortrekken via een goot, en dan eea weer aanhelen, met minimaal kleurverschil. Is dit haalbaar volgens jullie met minimaal kleurverschil?

Het alternatief zou zijn dat de vloer in de keuken (dus ongeveer die 10m2) opengebroken wordt, electra en waterleiding doorgetrokken via een goot, en dat dit gehele 10m2 deel dan aangeheeld wordt. Om kleurverschil te voorkomen gaf de winkel waar de vloer gekocht is aan dat dan ook de gehele vloer van de benedenverdieping (dus in totaal 60m2 daar waar het stuk van de aanheling 10m2 betreft) opnieuw geschuurd en gelakt moeten worden. Dat gaat inclusief kosten vloer gemakkelijk 4.000 Euro kosten, waarvan ongeveer 2.000 voor het schuren en lakken.

Mijn tweede vraag is of dit schuren en olien daadwerkelijk noodzakelijk

Mijn derde vraag is zo ja of dit een reele prijs is?

Ik ben erg benieuwd naar jullie antwoorden.
Groetjes en goed weekend nog!

Rob uit Haarlem

IMG-0136 3.jpg IMG-0136 2.jpg IMG-0137.jpg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Kun je geen mantelbuis/buizen trekken, zodat je hier vervolgens water en elektra doorheen kunt trekken?

Wat betreft je vraag of een prijs reëel is: In de forumregels staat: * Er worden geen kostprijzen van materialen en arbeid gegeven.

Je kunt altijd zelf elders een 2e offerte aanvragen en het vergelijk maken.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #3
De parketvloer is waarschijnlijk verlijmd. Dan krijg je het parket er nooit heel uit, dus je hebt in ieder geval nieuw parket nodig om aan te helen. Kans op kleurverschil is dan groot, zeker als de huidige vloer er al even ligt.

Verder is het aanhelen heel bewerkelijk en is schuren haast onontkoombaar om vlak aan te sluiten op de bestaande parketvloer. Enkel een strook uit de parketvloer halen is ook eigenlijk onbegonnen werk.

ik zou kijken of je geen gat in de vloer kunt zagen op de plek waar het keukeneiland moet komen en vervolgens vandaaruit proberen leidingen onder de vloer door te steken.
 

Sander 1972

  • #4
Ik zou toch kijken of je iets vanuit de kruip ruimte kunt dagje hengelen en vissen, met een beetje mazzel lukt het
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu