Zanussi ZGF 5060 LVS gasfornuis + elec. oven, kortsluiting

Eddy1234

  • #1
Wie oh wie kan mij helpen?

Ik heb een Zanussie gasfornuis met elec. oven. Wanneer ik de oven aanzet, lijkt er niks aan de hand. Na een paar minuten (max 5) is er kortsluiting want de stop gaat eruit en de oven is dan natuurlijk uit. Zet ik de schakelaar weer om en daarna de oven weer aan dan gebeurt hetzelfde alleen nu al na ongeveer een paar secondes.

Het rare vind ik dat het de eerste keer een paar minuten duurt (de oven wordt redelijk warm) en de 2de keer een paar seconde voordat de stop door gaat (kortsluiting).

Heeft iemand enig idee waar dit aan zou kunnen liggen? Heb de zijkant er al af gehad maar zie zo op het oog geen probleem.

Al vast bedankt.

Vriendelijke groet,

Eddy
 

Toon

  • #2
Gaat de groepzekering of de aardlekschakelaar eruit?
Ik vermoedt het laatste. Waarschijnlijk is het verwarmingselement defect. Als dit warm wordt, zet de verwarmingsdraad in het element iets uit/ trekt iets krom waardoor het chassis geraakt wordt.

Is te meten door het element los te koppelen (spanning eraf!) en de weerstand te meten tussen buitenkant van het element en de aansluitingen. Deze moet in principe oneindig hoog zijn. Het beste te meten in warme toestand. Als je er zelf geen verstand van hebt kun je dit beter laten doen.

Succes
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu