Zanussi koelkast geleiders laten los

skarnl

 • #1
Beste mensen van Klusidee,

We hebben onze inbouwkoelkast (Zanussi) nu 5-6 jaar en wanneer hij net geopend is geweest zit de koelkastdeur soort van vacuum getrokken en moet je dus harder trekken.
Maar door dat harde trekken schiet soms de koelkast-(binnen)deur uit de geleiders (geleiders zitten vast aan de buitendeur en aan de koelkast-deur zitten 2 houdertjes/klemmetjes vastgeschroefd).

Dat was lange tijd geen probleem, maar laatste tijd merk ik dat de schroeven van de klemmetjes (die dus op de koelkast-deur zelf zitten) niet meer vastzitten. Ze "schroeven" dus niet echt meer. Kan ze er wel indraaien, maar niet helemaal strak vast en bij een tweetal schroeven draaien ze er niet meer uit bij het losschroeven.

Nu weet ik niet of dat komt doordat de schroeven zelf 'dol' zijn of dat het ligt aan het schroefdraad in de deur. Maar heb eigenlijk geen idee hoe ik dit moet oplossen. Ik denk dat ik eerst maar nieuwe schroeven (met dezelfde afmeting) moet proberen te vinden en daarmee de klemmetjes moet bevestigen. Maar stel dat het ligt aan de schroefdraad in de deur, hoe kan ik dat eenvoudig oplossen?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • S.oldeerbout

  Specialist Keukenapparatuur
  • #2
  Bijna altijd de deur zelf.
  Je hebt zelf tappende schroefjes als je deze een maatje dikker neem zit de boel zo weer vast.
  Anders met een tapset weer een knap schroefdraad maken voor een dikkere boutje / schroef.
  Of desnoods op een andere plek.
  Kijk wel even of het dooiwatergootje open is als deze dicht zit kan de boel behoorlijk vacuum trekken echter bij warm weer is dat vrij normaal.
   
  Laatst bewerkt:

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu