Zanussi vaatwasser - i20 en iF0

Ghibleh

  • #1
Hoi,

Ik heb sinds kort een probleem met mijn Zanussi inbouwvaatwasmachine.
Het betreft hier model ZDT16020FA - PNC 911436303/04

Wanneer ik een programma start komt er na een tijdje foutmelding iF0 of i20 op het display. Bij het 70 graden programma gebeurt dit pas na een half uurtje ofzo, maar bij het 30m programma al na 5-10 minuten.
Nadat ik de machine uit- en weer aanzet verdwijnt de fout, en als ik het programma dan probeer verder te zetten, komt dezelfde fout weer terug na enkele minuten. Als ik de machine echter een half uurtje laat uitstaan (afkoelen?), en dan het programma verder zet, komt de fout pas weer na een klein half uurtje.

Ik heb vanochtend een "expert" laten komen, maar ik voel me een beetje afgezet. Hij heeft enkel de machine laten draaien tot de fout verscheen, en heeft vervolgens gezegd dat het te duur is om te repareren (hij heeft niet eens de plint onder de machine verwijderd, enkel geluisterd naar de cyclus en de foutmelding bekeken), en dat ik 40 euro terug krijgt van de 57 euro die ik moest betalen indien ik een nieuw toestel koop in de winkel waar hij voor werkt.

Heeft iemand ervaring met dit probleem? Ik heb geen bang om "mijn handen vuil te maken", maar ik weet echt niet waar te beginnen.
 

Ghibleh

  • #2
Misschien nog interessant om te weten: Bij het 70 graden programma hoor ik de machine gewoon draaien, ik hoor ook het "zeepbakje" openklikken na een tijd, je hoort ook de armen draaien (swish, swish), alles lijkt normaal. Na half uur ofzo hoor je hem water afpompen, en wanneer dat gedaan is komt de fout meestal een minuutje later. Er staat nooit water in de machine.

Als je de machine dan uit en aanzet, begint ie onmiddelijk weer af te pompen, ook al staat er geen water in, zelfs met de deur open. Als ik er dan water in giet zie je dit ook mooi weggepompt worden. Na een minuutje of 1-2 "droog pompen" slaat ie weer in iF0.

Ik weet niet of dit relevante info is, maar ik dacht: ik vermeld het er even bij :)
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #3
Niet zo moeilijk , druksensor vervuild er is een een serviceset voor om een luchtkamer te maken in de kuip.

4055346060
 

Ghibleh

  • #4
Bedankt voor je expertise S.oldeerbout!

Ik heb net de plint weggenomen en de front panel onderaan eraf geschroefd. Ik zie nu "de voorkant" van de onderkant. Kan ik van hieruit aan de druksensor of moet ik de hele machine eerst uit de kast halen?

En als ik de machine loskoppel en uit de kast haal, mag ik deze dan op zijn "rug" leggen om aan de onderkant te kunnen, of is dit gevaarlijk?
 

Ghibleh

  • #5
1614791030789.png


Dit is wat ik nu kan zien/bereiken zonder de machine uit de kast te verwijderen
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #6
Alles kan zonder uitbouw.
Je ziet links in het midden een schroef deze zit aan de niveausensor vast
Als je deze slang doorspuit (want er zit een verstopping richting kuip) dan zal toestel weer werken.
Wil je dit niet elk 3 jaar willen doen dan moet er een servicesetje geplaatst worden.
 

Ghibleh

  • #7
Hoi S.olderbout,

Jou fix heeft perfect gewerkt en de vaatwasser werkt weer naar behoren.

Ik ga zaterdag naar de winkel die de monteur gestuurd heeft (dan is het lekker druk) en daar ga ik op zo luid mogelijke manier mijn ongenoegen verkondigen en een deel van de kost terugeisen.

Stuur me via een DM ofwel je adres en favoriete (belgisch) bier, of je rekeningnummer!

Met vriendelijke groeten,
Ghibleh
 
  • Like
Waarderingen: S.oldeerbout

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #8
Ik was benieuwd hoe ze in de winkel reageerde toen je stampij hebt gemaakt gisteren ;)
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu