Zanussi vaatwasser geeft 3 piepjes en start niet

Wve88

  • #1
Goedenavond,
Vanavond een tijdje bezig geweest met onze Zanussi inbouw vaatwasser.

De vaatwasser is er mee gestopt tijdens een wasbeurt. Het enige wat deze nu nog foet is 3 korte piepjes achter elkaar geven en volop water afpompen ookal staat hij droog.

Op internet gezocht en vrijwel overal staat dat dit een lekkage is op de bodemplaat en daardoor de vlotter in werking treedt.. Echter helaas.. de bodem is kurkdroog.

Vervolgens besloten om de vaatwasser uit te bouwen en het labyrint te controleren. Ook deze was niet erg vies maar schoongemaakt. Geen resultaat.

Toen nog in het controlepaneel gezocht naar losse stekkers, kabels van de vlotters los gegooid en daarna doorverbonden om uit te sluiten dat de schakelaars kapot waren en ook de afvoerpijp op verstopping gecontroleerd. Allen zonder succes.

Het enige wat ik nog kan bedenken is het wayerslot wat niet werkt maar waarom begint hij dan als een dolle af te pompen..

Wie heeft een idee of heeft dit bij de hand gehas? Alvast bedankt
 

Wve88

  • #2
Gehad*
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #3
De aanvoerslang staat in serie met de vlotterschakelaar bij deze volgens mij. Gooi eens de kabel van de aanvoerslang los en kijk dan eens of hij stopt. Meet ook even de weerstand van de inlaatspoel van het waterslot wrs klopt die niet.
 

Wve88

  • #4
Goedemiddag, bedankt voor de reactie. Het klopt dat deze in serie staat. Voeding loopt naar de vlotterschakelaar en vanaf de schakelaar naar de aquastop.

Dit heb ik nog niet geprobeerd en zou ik eens kunnen doen nog. Ik heb wel de draad van de vlotterschakelaar af gehad. Zou dit niet het zelfde effect creeeren?

Heeft u een idee hoeveel weerstand de spoel dient te zijn? Dit heb ik ook nog niet gemeten.

Bedankt alvast.
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #5
Niet precies. Maar ik verwacht een waarde van 1-15 kOhm of iets dergelijks. Iniedergeval niet x megOhm en weerstand moet stabiel zijn.
 

Wve88

  • #6
De weerstand blijkt inderdaad 61 megaohm te zijn. Ik heb er een losse kabel met 230v op aangesloten maar hij tikt niet of iets dergelijks.

Het nieuwe onderdeel is besteld dus wordt vervolgd maar het lijkt al hoopgevend.

In ieder geval heel erg bedankt voor het meedenken.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu