WTW insallatie loskoppelen en CV op zichzelf laten werken

Zara

  • #1
Wij hebben een Ferolli CV in combinatie met een WTW installatie.(Agpo Ferroli HR OPTIFOR OT-V) van ca. 5 jaar oud. De CV is gekoppeld aan de WTW.

Sinds kort gaf deze een storingscode aan, te weten E92 (luchting kan niet kwijt). Zowel de WTW als de CV is helemaal grondig schoongemaakt, nagekeken en het lijkt erop dat er met de CV niks aan de hand is.

De WTW daarentegen is steeds opnieuw aan het opstarten. Om het probleem snel te verhelpen is de WTW geprobeerd los te koppelen van de CV, zodat de CV op zichzelf zou werken. Dit ging eventjes goed maar na een paar dagen hadden we weer geen warm water of verwarming.

Hierop hebben we weer de WTW vastgemaakt aan de CV (oorspronkelijke staat terug gebracht). Na handmatig aanzetten werkt het weer wel, maar na paar dagen gaat het weer terug naar af en heb je geen warm water/verwarming.

Aangezien de CV zelf niet defect is/lijkt maar de fout bij WTW deel zit, zou ik het liefst de WTW in zijn geheel afkoppelen en de CV los gebruiken. Wie weet óf en hoe dit mogelijk is bij dit type WTW/CV en wat ik nodig heb om dit voor elkaar te krijgen?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Woon je in een appartement?

Dan is dat vaak niet mogelijk, De rookgas en uitblaaslucht zijn gecombineerd.

In een appartement komen al die uitblazen bij elkaar in 1 buis, koppel je de wtw af dan heb je kans dat er rookgas vanuit dat kanaal je woning in komt.

De ketel stuurt ook de wtw om de rookgassen af te voeren.

Gaat het om een woonhuis.

In dat geval moet je de rookgas apart naar buiten brengen via een dakdoorvoer.
De oude rookgas ingang op de wtw kan je dan gewoon dichtstoppen.
Hetzelde geld voor de luchtinlaat van de ketel, die moet ook naar buiten.
 

Zara

  • #3
Dank je wel voor je reactie.

Wij hebben nu de WTW unit boven de CVketel hangen en deze worden gezamenlijk gebruikt (WTW unit is gecombineerd met CVketel). De WTW-Unit is aangesloten op twee luchtkanalen, een voor invoer en een voor uitvoer. De CV is niet apart aangesloten op de luchtkanalen maar via de WTWunit.

Ik vroeg mij af of ik niet direct een nieuwe CV Ketel na verwijdering van WTWUnit en CV combi kan aansluiten op de bestaande luchtkanalen, immers er is een in- en een uitvoerbuis. Het is wel een eengezinswoning, maar de ketelhok bevindt zich op de begane grond...
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
Nee, dat gaat niet, je hebt een modernere woning, dit houd in dat deze vrij luchtdicht zijn.
Om voldoende te kunnen ventileren is er een wtw geplaatst en om kanaal ruimte te besparen gekozen voor een clv systeem.

Zonder die wtw krijg je een heel slecht binnen klimaat.

Je kan de boel uit elkaar trekken en de rookgas en lucht aanvoer apart naar boven leggen, en via een eigen rookgas afvoer naar buiten.

Ook zijn er andere merken die zulke combinaties verkopen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu