Wisselschakeling vervangen door enkele schakelaar

Capsoft

  • #1
Hoi,
ik heb hier gekeken en heb volgens mij een wisselschakelaar. (bovenste in schema)
Hotelschakeling: welke draadkleuren


ik heb dus twee schakelaars om dezelfde lamp te bedienen. nu komen beide schakelaars te vervallen omdat ze onbereikbaar zijn. (bureau voor geplaatst en schilderij voor trekkoord-schakelaar)

ik heb de acm-1000 gekocht





dus ik wil eigenlijk de aders die naar beide schakelaars gaan laten vervallen (wel in de buizen laten zitten zodat het toch ook ooit weer eenvoudig terug te draaien is. en die aders dan met lasdoppen of tape bij elkaar te binden in de plafonddoos en om dan die acm-1000 in de plafonddoos te plaatsen, maar ik heb op dit moment nog geen idee hoe ik het het beste kan aanpakken.
 

@$T

  • #2
Op L komt de bruine draad ,op de N ernaast de blauwe en de andere 2 aansluitingen gaan naar de lamp. Je moet nog wel een zender er bij hebben :P
 

Capsoft

  • #3
Dus als ik het goed begrijp in de centraaldoos kijken welke fase (bruin) naar de wandschakelaar gaat (die niet op de foto staat) en die uit de lasdop halen, daar een bruine voor in de plaats doen in de lasdop en die naar de acm-1000 op de L. verder de blauwe die naar de lamp loopt naar de N op de acm-1000 en een korte blauwe dan samen met een korte zwarte naar de lamp. dus dan als we dan uitgaan van het bovenste schema wat ik hier had gevonden. kan ik heel de aarde (groen/geel) vergeten en eigenlijk alle zwarte kabels ook negeren.
dus nu is het dan het bovenste deel van dit schema en straks het onderste als ik het goed heb begrepen?
 

@$T

  • #4
Correct, maar ik zou de overbodige bedrading wel verwijderen i.v.m. deoverzichtelijkheid van de installatie
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu