Wijzigen CV watertemperatuur op ketel lukt niet

Gebruikersnaam1001

  • #1
ATAG Z-ready A244EC ketel

Ik heb dit in het verleden al eens zonder problemen gedaan maar nu lukt het niet

Druk op de + of - van de rechterknop met het radiator icoontje erin. Na drukken zie ik de huidige temperatuur knipperen (55 graden), vervolgens kan ik deze verhogen of verlagen. Ik wil verlagen naar 50 graden. Dit doe ik en hij knippert een tijdje op 50, vervolgens springt hij weer naar 55. Zelfde effect bij verhogen.

Iemand enig idee wat dit kan zijn?

1665666936291.png


1665666961643.png
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #2
Ik zou er op gokken dat de ketel op dat moment 55 graden is.
Het verstellen lukt dan, je ziet die waarde ook knipperen, en daarna geeft de ketel weer de gemeten
temperatuur aan.

De ketel ken ik verder niet, het is maar een gedachte die mij het meest logisch lijkt.
 

Gebruikersnaam1001

  • #3
@Ronny klinkt niet gek, maar de CV heeft sinds 9.00 uur vanmorgen geen warmtevraag meer gehad. Zowel niet naar de radiatoren als in de vorm van sanitair warm water. Hij zou dan niet op deze temperatuur kunnen zijn toch?
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #4
Geen idee, misschien voor het opwarmen van de boiler of iets dergelijks?
Ik ken dit type verder niet, voel anders even of de ketel wel of niet warm is dan is dat zo duidelijk.
 

Gebruikersnaam1001

  • #5
ketel is koud, maar ik heb mogelijk de oorzaak gevonden. Ik gebruik Tado slimme thermostaten en het zou mij niet verbazen als die de instellingen richting ketel pushen. Ik zal eerst contact opnemen met hun support.
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #6
OpenTherm kan dat inderdaad wel doen volgens mij.
 

Nannep

  • #7
Zit er ook een buitenvoeler aangesloten met buitenvoeler aangesloten kun je de aanvoertemperatuur niet wijzigen bij een atag A
 

Gebruikersnaam1001

  • #8
@Nannep ja er zit inderdaad een buitenvoeler aangesloten! Het blijkt ook dat alleen Tado mijn aanvoertemperatuur kan wijzigen, dat hebben ze net gedaan maar ik zie de wijziging niet terug op mijn ketel, heb ze net weer gemaild. Zou het door die voeler komen?

Is dan de oplossing simpelweg die voeler losklikken? Het doel van de 45 graden is dat ik komende winter wil testen hoe de verschillende ruimten in mijn huis daar op reageren omdat ik een warmtepomp overweeg.
 

Nannep

  • #9
De branderautomaat berekend aan de hand van de binnen en buitentemperatuur een aanvoertemperatuur en die stelt hij automatisch in als je de stekker van de buitenvoeler los haalt van de automaat kun je de aanvoertemperatuur zelf weer instellen
 

Gebruikersnaam1001

  • #10
Ik wilde zojuist de voeler loshalen maar checkte eerst nog even de temperatuur en hij staat nu op 45. Geen idee of er dan vertraging vanuit Tado was. Ik zal het de komende dagen in de gaten houden.

Misschien slim om alsnog die voeler permanent los te halen? Wat is de functie daarvan, die past de CV watertemperatuur aan op basis van de buitentemperatuur?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu