Wie weet welk plafondsysteem dit is?

macsens123

  • #1
Goedemiddag allemaal,

Ik wil in mijn badkamer een ventilator vervangen en hiervoor moet ik het plafond een stukje loshalen.
Kan iemand mij vertellen welk type plafond systeem dit zou kunnen zijn? Ik zou wat meer informatie hierover willen ophalen.

Of heeft iemand enig idee op welke manier dit plafond bevestigd zou kunnen zijn?
Ik had gehoopt bij de plinten iets van schroefjes te ontdekken, maar niet dus.
Aan de zijkanten zit rondom het plafond een gleuf waar ik de sierplint netjes in kan duwen. (zie fotos)

Dank alvast, M

IMG_4285.JPG IMG_4286.JPG IMG_4287.JPG IMG_4288.JPG
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Ik weet dit niet. Kan je het rooster van de afzuiging er niet afhalen? Dan kan je door het gat meer informatie verzamelen. Misschien is het zelfs niet eens nodig het plafond eruit te halen.

Als je de mogelijkheid hebt om een centraalbox te plaatsen, heeft dat trouwens wel de voorkeur. Veel beter dan zo'n plaatselijk ding in de badkamer.
 
  • Like
Waarderingen: macsens123

macsens123

  • #3
Dank voor je reactie! Gek genoeg kan ik de ventilator niet van beneden uit verwijderd krijgen. Als ik daaraan draai lijkt het hele toestel aan de achterkant mee te draaien. Achter plafond lopen houten balken hier en daar. Ik vermoed dat een dergelijk plafond daaraan met "clips" wordt bevestigd. Groet! M
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Is dat rooster er niet opgeklikt? Je kan hem voorzichtig met een plat voorwerp naar beneden proberen te wippen.
 
  • Like
Waarderingen: macsens123

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #5
Aan de lijsten te zien en de breedte van de panelen is dit panalit, tegenwoordig ook wel verkocht onder de naam Florence.
Mooi spul om mee te werken en het werk ook snel met vrijwel onzichtbare naden.
De panelen hebben een lip die je vast niet/spijkert maar ik heb alles geschroefd met 3 x 15 schroefjes met als gevolg dat je het ook simpel weer kunt verwijderen zonder alles stuk te trekken.
Platen zijn ook prima in vochtige ruimtes als badkamer te gebruiken.
Er zit ook een nadeel aan, ondanks dat ze vlamdovend zijn geven ze bij brand een zware zwarte rook af, haal je de hittebron weg dan dooft het vanzelf maar tijdens het branden ontstaan er wel gloeiend hete plastic druppels die zich vastbranden in je huid.
Ander nadeel is dat als je na een douche de deur opent en de warme lucht laat ontsnappen naar de gang dan kunnen de platen gaan werken en knappende geluiden geven
 
  • Like
Waarderingen: macsens123

macsens123

  • #6
Nou fantastisch! Volgens betreft het hier inderdaad Florence! Ik ga straks even kijken. Ook het rooster losklikken zal ik eens proberen, goeie tip! Mijn eerste keer op dit forum maar stelt niet teleur!!!! :) Dank voor jullie hulp. Groet! M
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu