Whirlppol combi-oven laat zich niet meer instellen

Albert koers

  • #1
Bij een Whirlpool MBI 700 S combi-oven kan de tijd niet meer worden ingesteld en dus kan er geen enkele functie of programma worden gestart. Probleem is dat de oven bij een verhuizing is meegenomen naar Curacao, dat er op Curacao geen Whirlpool service is en dat Whirlpool Nederland zegt niets te kunnen doen, zelfs niet even meedenken (hoewel de oven in Nederland bij IKEA werd gekocht). Ik weet het: niet zelf aan een magnetron gaan sleutelen en dat ga ik dus ook echt niet doen. Maar heeft iemand een idee wat er aan de hand kan zijn? En is er een redelijke kans dat het probleem is opgelost als ik de hele electronische printplaat in de deur vervang? Dat ding is namelijk te duur om het zo meer eens te proberen. Dank voor elke reactie.
 

HarryO

  • #2
Misschien te simpel: Naar mijn beleving is de netspanning op Curacao 110 á 120V 50Hz en geen 220 á 240V 50Hz.

Hebben jullie wel 220V ?

Zo wel, wat krijg je op het display te zien.
 

Albert koers

  • #3
Dank. Ja, je hebt in principe gelijk met de gedachte dat Curacao op 110 V draait. Er is echter ook 220 volt beschikbaar. Ik ben geen techneut, maar ik hoor dat ze dat daar op een wat "gekke" manier maken - zoiets als het combineren van 2 x een 110 fase. Echter, mijn ervaring is dat alle Europese 220 V apparatuur werkt op de Curacaose 220 V. Wel is het zo dat het net niet 50 Hz is, maar 60 Hz. Kan dat misschien en reden zijn?
 

HarryO

  • #4
Mogelijk is de 50Hz kritisch voor het werken van de electronica.
Dit zou je bij Whirlpool na kunnen vragen.
Mogelijk is hij dan om te zetten aar 60Hz.

Je kunt nog een snelle controle doen. In de magnetron zitten 2 zekeringen, 1 van 10A (groot model) voor het gehele apparaat en een kleine van 250mA voor de electronica.
Controleer deze voor de zekerheid.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu