Moet de ombouwkast van een combimagnetron geventileerd worden?

Hein Weijers

Vaste Beantwoorder
  • #1
Mijn oude cobimagnetron heeft na vele jaren trouwe dienst definitief de geest gegeven.
Bij het uitzoeken van een nieuw exemplaar zie ik in de maatschets dat de hoge ombouwkast geventileerd moet worden, net als bij een koelkast.
Bij onderbouw onder het aanrecht wordt dat echter niet gevraagd. Mijn ombouwkast heeft nooit ventilatieroosters gehad en de oven heeft altijd prima gewerkt.
Groet, Hein
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Indien er bij de nieuwe (inbouw-) combi staat aangegeven, dat de kast geventileerd moet worden, dan zou ik dat beslist aanpassen.

Zelf weet ik eerlijk gezegd niet beter dan dat dat bij een inbouwoven (met magnetron of niet) altijd voorschrift is, maar het kan zijn dat er ook ovens verkocht worden/werden die de ventilatie zelf naar voren toe doen/deden. De ventilatie loopt naar mijn weten altijd achter de oven langs, dat is eigenlijk vanzelf al het geval bij een koelkast eronder. Indien de kast van de oven nu een achterwand heeft, zou je die (naar mijn idee) alleen hoeven weg te halen. Maar ik kan de situatie bij jou verder niet beoordelen (voor zover ik dat als niet-vakman al zou kunnen).

Waarom het bij de betreffende oven niet nodig is om hem ventilerend in te bouwen indien in een lage kast weet ik niet.

Vergeet in elk geval niet, dat het totaal aan vermogen van elementen en/of magnetron in zo'n oven toch al snel op 3000 Watt zit. Dat geeft best wel een flinke warmte die ergens heen moet.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu