Whirlpool vaatwasser lekt via deur

Wadse

  • #1
Hallo, al veel antwoorden gevonden op dit forum maar nu heb ik toch wat raad nodig.

We hebben een whirlpool ADG 130 vaatwasser van 4-5 jaar oud. Vlak voor nieuwjaar begon die hevig te lekken via de deur. Ik had toen beide deurrubbers eruit gehaald en gepoetst want daar zat toch veel vuil achter dat je zo niet ziet. De rubbers zelf zagen er goed uit. Hierna was het nog veel erger. Het water kwam echt in precies golven onder de deur uit elke keer als de sproeiarm draaide. Toen heb ik de vaatwasser eens nagekeken, beide pompen werkten perfect en een verstopping uit het labyrint gehaald (het zoutvat zakte al meer dan een jaar niet meer, nu zakt het wel). Ik heb ook om te testen eens een stuk persluchtdarm in de dorpelrubber geschoven voor deze terug wat dikker te maken en achter de deurrubber een kabeltje gestoken zodat deze verder naar voor kwam. Hierna heeft het ff gewerkt maar nu is het probleem terug. Ik heb weer vanalles geprobeerd met de rubbers maar niets helpt. Als ik het programma van 90° start begint hij ook pas te lekken na het voorspoelen. Zodra het water warm begint te worden dus. Als ik zodra hij begint te lekken de deur open trek staat er veel water in. Ik heb ff een foto genomen. Is dit normaal?



Als ik de rubbers vanuit onze machine vergelijk met foto's op het internet dan zou ik denken dat ze nog goed zijn. Ik denk dat er gewoon veel teveel water in staat. In de opvangbak onder de machine lekt ook een klein beetje water uit de 2 overloopjes die vanuit elke deurhoek komen maar het meeste is echt via de deur.

Alvast bedankt en sorry voor de lange uitleg.
Mvg, Wadse
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Scheur in onderste sproeiarm , zie ik nu tiewraps om de sproeiarm heen om hem bij elkaar te houden. What are you thinking😂😂😂
 

Techrax

  • #3
Hahaha goed bedacht die tiewraps! Zoals S.oldeerbout al zei, sproeiarm vervangen.
 

Wadse

  • #4
Ja, arm is een tijdje terug gelost en voorlopig vast gemaakt. Bedoeling was om gelijk 1 te bestellen samen met wat nog nodig zou zijn. Dus de sproeiarm kan de oorzaak zijn? Staat er altijd zoveel water in de machine?
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #5
Vervang eerst die sproeiarm want dit gaat nergens over. Sproeiarm hoort niet horizontaal te sproeien.
 

Wadse

  • #6
Ok, dan begin ik daarmee.
 

Boxsil

  • #7
Hallo Wadse,

Bij mij exact hetzelfde probleem. Ik heb ook een Whirlpool ADG 130 en het apparaat is nu 6 jaar oud. sinds enige tijd lekt de vaatwasser aan de voorkant door 'golven' in de vaatwasserbak. heb inmiddels deurrubbers vervangen maar zonder succes. Ga van het weekend de vaatwasser eruit halen om te kijken, maar ben benieuwd of jij inmiddels een oplossing hebt gevonden aangezien het probleem identiek is?

Alvast bedankt
 

Wadse

  • #8
Bij mij waren het de armen. Geen lek meer uit de deur. Daarvoor was het echt verschrikkelijk. Precies of er zat geen deurrubber in. Misschien is de onderste arm ook aan het lossen? Mvg Wadse
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #9
Daar snap ik nu helemaal niets van Boxsil. Je gaat het toestel eruit halen? Oplossing en antwoord is al gegeven.
 

Boxsil

  • #10
Klopt S.oldeerbout. Ik was van plan om de vaatwasser eruit te halen om te kijken of het labyrint vervuild was, net als Wadse eerst had gedaan. Nu ik dit heb gelezen laat ik hem er mooi inzitten en ga ik de sproeiarm vervangen, deze is inderdaad gescheurd. Hopelijk lost dit dan ook mijn lekkage op!

Bedankt voor jullie reacties!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu