Welke rookmelder??

Hvdk

  • #1
Ik wil rookmelders 230V aanschaffen, die geschakeld kunnen worden dmv een signaaldraad. Er zijn nogal wat types en merken op de markt, de ene duurder als de andere.

Ik weet dat je geen merken mag noemen hier, maar wat kan het verschil zijn tussen een duurdere en een goedkopere? Ik neem aan dat ze allemaal aan bepaalde normen voldoen en uiteraard zit er ook verschil tussen een met een alkaline BU-batterij en een met een -Lithium.
 

Leensen

  • #2
Met alle producten heb je A- en B-merken. Dat zal met rookmelders niet veel anders zijn. Het lastige met rookmelders is dat je geld aan iets uitgeeft waarbij je hoopt dat je ze eigenlijk nooit nodig hebt.
Daarom heb ik gekozen voor een gerenomeerd merk, want ik heb betaald voor een stukje vertrouwen waarvan ik hoop dat ik het nooit nodig heb.

Argumenten voor een bepaalde keuze is ook het assortiment.
Wil je bijvoorbeeld naast rookmelders ook hittemelder en/of CO2 melders kunnen aansluiten? Dan kun je wellicht ook al wat afstrepen.

Het type batterij lijkt mij niet zo relevant voor een 230V rookmelder. Die batterij zit er alleen voor noodgevallen wanneer er geen spanning is. Hoewel de kans op spanningsuitval bij brand natuurlijk wel wat groter is dan onder normale omstandigheden.
Maar goed, wellicht dat er andere argumenten zijn te bedenken waarom het type batterij wel relevant is. Ik kan er alleen geen verzinnen.
 

Hvdk

  • #3
Daarom heb ik gekozen voor een gerenomeerd merk, want ik heb betaald voor een stukje vertrouwen waarvan ik hoop dat ik het nooit nodig heb.
Daar heb je ook veel prijsverschillen in, vandaar mijn vraag.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
Ik snap niet waarom je een CO2 melder zou willen hebben, volgens mij bestaan die ook helemaal niet, iig niet als veiligheidsfunctie hoogstens als aansturing van de mechanische ventilatie.

lithium of alkaline.
Lithium hoort 10jaar mee te gaan en een melder hoort ook elke 10 jaar vervangen te worden.

Een alkaline gaat ca 2 a 3 jaar mee, heeft dus onderhoud nodig, levensduur van de melder is ook 10 jaar.
 

Leensen

  • #5
Excuus, ik zei CO2 melder, maar ik bedoelde natuurlijk een CO (koolmonoxide) melder.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu