Welke folie (dampdicht/dampremmend) is gebruikt?

Karels

  • #1
Hallo,

Woon in jaren 70 huis met groot schuin dak. Dat wil ik gaan isoleren (van binnen uit) en begrijp dat ik een dampdichte laag onder de gipsplaten aanbreng. aar nu zie ik ook dat er onder de dakpannen en panlatten een laag folie zit. Daarvan weet ik natuurlijk niet of het dichte of open folie is en dat lijkt me erg belangrijk ivm voorkomen van rot. Het is destijds wel door aannemers gedaan, maar ik heb geen idee of die toen ook altijd een dampdoorlatende folie gebruikten.
Of kan ergens laten vaststellen welke folie gebruikt is, en zo ja, waar dan?

Hoop dat het duidelijk is.
 

Willem.S

Specialist Hout/Bouw
  • #2
Kunt u er een foto van maken?

meestal herkennen we het dan wel.
 

Karels

  • #3
Zal ik doen, kan even duren.

Er is zowel zwarte folie als doorzichtige folie toegepast.
De zwarte voor de 1e verdieping en de doorzichtige voor de 2e verdieping. (die is met de gehele wijk tegelijkertijd 20 jaar geleden erbijgebouwd). Ik kan aan de binnenzijde de omslagen van die folies zien, vandaar dat ik dit weet. Kun je aan zo'n klein rotstukkie zien waarmee je van doen hebt?
 

Karels

  • #4
De foto is op vloernivo van 2e verdieping.

De zwarte folie loopt met dak mee naar beneden, de transparante folie ligt op het dak vd 2de verdieping. Die is er namelijk later opgezet. (niet door/ niet in opdracht van mij).
 

Karels

  • #5
Het blijft stil...

was er al bang voor dat niet duidelijk zou worden welk materiaal is gebruikt. Maar heeft niemand tips? Zoals bijv. instanties die te benaderen zijn voor een analyse (natuurlijk niet te duur).

als ik er nu vanuit ga dat er onder de dakpannen dampdichte folie ligt, hoe kan ik dan mijn isolatieklus het best aanpakken?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Vraag het even aan bouwkundige, die kunnen ter plaatste adviseren, op een foto is wel heel erg moeilijk te zien.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu