Meerlagen isolatie folie? Welke? Of niet?

Douglas84

  • #1
Goedeavond

Vandaag iemand over de vloer gehad die naar ons dak kwam kijken, deze willen wij laten vervangen.

Eigenlijk willen wij deze dan ook direct onder de pannen laten isoleren, echter doen de buren niet mee, dus echte isolatie direct onder de pannen is niet mogelijk.

Nu werd er verteld dat er ook isolatiefolie bestond in 11 en 19 laags, dit zou zorgen voor isolatie en er zou geen hoogteverschil zijn met het dak van de buren.

Heeft iemand hier ervaring mee? Werkt dit echt goed isolerend? Is het misschien overbodig aangezien vanuit de binnenzijde van het dak ook achteraf nog geïsoleerd kan/gaat worden?

Alvast bedankt,

Groet
 

Impie

Vaste Beantwoorder
  • #2
Zo'n folie zet geen zoden aan de dijk. Wat je eventueel wel kan doen, is je dak gewoon verhogen en kantpannen gebruiken op de overgang naar de buren. Overigens wel even navragen bij de gemeente of dit vergunningsplichtig is.

Het is misschien niet de mooiste oplossing, maar van buiten isoleren is wel veruit de beste en efficiëntste manier. Het zou zonde zijn om nu een suboptimale oplossing te (moeten) kiezen, zeker als je toch al je hele dak gaat vervangen (iets wat doorgaans maar één keer in de 50-60 jaar gebeurt).

VerhoogdDak.jpg
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #3
meer lagen folie moet hangen zodat er kamers met lucht gevormd worden
op het dak is dat niet mogelijk.

Als je toch de hele kap wil aanpakken hoeft er helemaal geen hoogteverschil te komen
je kan ook gordingsplaten toepassen in plaats van sporenplaten
waarbij de oude gordingen worden verwijderd op die manier dan blijft je met je dak gewoon in het zelfde vlak als de buren

de bovenstaande foto getuigd m.i. van weinig smaak.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu