Wel warm water géén verwarming Nefit 2520

Dante

  • #1
Hallo,

Heb een probleem. Begin maar bij het begin:

In de zomer kwam ik thuis staat de verwarming vol aan terwijl temp. op 18'C is ingesteld. Heb meteen de kamerthermostaat losgekoppeld en meteen ging de verwarming uit. En heb ik ook warmwater.

Nu het weer kouder begint te worden heb ik meteen een merkloze thermostaat gekocht bij Karwei. Deze heb ik gemonteerd en........ nog steeds géén verwarming. Daarna heb ik de boilerthermostaat vervangen omdat de ketel niet reageert als ik aan de knop eco/comfort draai. Nog steeds géén resultaat.

Iemand een idee :?: :?:
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #2
Was uw oude thermostaat, de modulation van fasto/ nefit zelf???????

zoja, dan moet u de bedrading onder de ketel , die van de thermostaat af komt, omzetten naar het aan/uit contact van de kroonsteen ( contact 1 en 2 uit mijn hooft)
 

Dante

  • #3
De thermostaat is idd de modulator van Nefit. Maar hoe moet ik het precies doen? kan ik niet de thermostaat van Karwei aansluiten? Want de orginele thermostaat is volgens mij kapot.
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #4
Als u links onder de ketel kijkt , ziet u daar een kroonsteen waar de thermostaatdraad inzit.

De draden zitten nu in de linker kroonsteen (nr 4-5 geloof ik), de draden moeten omgezet worden naar de rechter kroonsteen. Als het goed is staat daar ook de tekst bij "aan/uit" thermostaat o.i.d.

Als u de draden heeft omgezet, kan u de Karwei thermostaat aansluiten.

U moet er wel zeker van zijn dat u karwei thermostaat een "gewone"aan/uit thermostaat is en geen modulation. Deze laatste kan nl niet op uw ketel.
 

Dante

  • #5
Super!!!! Echt hartstikke bedankt hij doet het weer. Nu heeft iedereen het weer lekker warm :!:

:!: :super: :!:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu