Vloerverwarming wordt niet warm - te weinig heet aanvoerwater naar de verdeler

Sanderhul

 • #1
Hallo!

Na al meedere topics over dit probleem te hebben gelezen, ben ik er nog niet achter gekomen wat het probleem bij mij precies is. Ik weet dat het lastig is van een afstand, maar ik hoop dat jullie mij verder kunnen helpen.

Een week of 7 geleden heb ik 2 groepen vloerverwarming in de aanbouw gelegd. De verdeler heb ik vervolgens op een 20x2 leidingen aangesloten, met een t-stuk bij de CV.
Nu wil ik beginnen met opstoken, echter krijg ik de temperatuur niet warmer dan 25 / 27 graden. In de woonkamer bevindt zich nog een verdeler met 5 groepen. Bij één groep is de laatste 2 meter van de leiding een meerlagenbuis 16x2, aangezien de buis voor de vloerverwarming net te kort was.

Al zet ik de thermostaatkraan op 60, de verdeler wordt niet warm. Boven de thermostaatkraan zit een radiatorkraan met Tado knop. Deze heb ik eraf gedraaid om te kijken of dit het probleem was, maar dat is niet zo. De verdeler bestaat uit twee groepen van allebei ongeveer 100 meter.

Ik heb al enkele dingen geprobeerd;

- Voetventiel staat (een beetje) open
- Wanneer ik de pomp uitschakel en de thermostaat kraan eraf haal, wordt de verdeler wel warm en schiet de retourtemperatuur omhoog. Wanneer ik de pomp weer inschakel gaat de temperatuur weer terug naar 25 graden
- Achter de radiatorkraan zit een inregelknop (met cijfers 1 t/m 6), deze staat op 6.
- Pompsnelheid verhoogd / verlaagd
- Heel het CV circuit ontlucht
- Alle ander radiatoren dicht gezet, bracht ook geen verschil

verdeler 1.jpg


Heeft iemand hier nog een idee?
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
 • #2
voetventiel verder openen , toevallig geen kraan geplaatst voor de 'slimme' knop met een lage kv waarde
 

Sanderhul

 • #3
Bedankt voor je reactie!
Voetventiel had ik al verder open gezet, dit maakt geen verschil. Er zit nu een Comap Variosar gemonteerd. Deze wordt gloeiend heet, ook de kraan erna. Kan dit ventiel te weinig debiet hebben?
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
 • #4
het is iig een debiet probleem er komt te weinig heet aanvoerwater naar de verdeler om voldoende vermogen over te kunnen brengen, is de rest van het systeem ingeregeld? draai anders eens een paar radiatoren dicht of bijna dicht
 

Sanderhul

 • #5
Ik heb nu de witte knoppen een heel stuk dichter gedraaid. Nu komt de vloerverwarming wel op temperatuur! Waar zou dit aan kunnen liggen? De aanvoer van heet water lijkt mij ruim voldoende. Bij de ketel zit een direct een t-stuk, waarna een 20x2 leiding naar de verdeler gaat. Afstand van ongeveer 7 meter.

Hij werkt in principe nu. Dus ik neem aan dat dit het porbleem heeft opgelost.
 

The headhunter

Specialist Elektra
 • #6
Dat denk ik niet, je hebt nu de stroming door de vloer beperkt en daarmee de afgifte beperkt.
De retouren blijven nu koud en de stroming door de vloer is beperkt.
Doordat er weinig retourwater is voor bijmenging zal de mengtemperatuur oplopen maar dat geeft geen warmere vloer.
 

Sanderhul

 • #7
Heeft er iemand nog tips hoe ik dit het beste aan kan pakken dan?
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
 • #8
gehele cv systeem inregelen
 

De loodgieter

Vaste beantwoorder
 • #9
Zet de pomp eens terug op de door de fabrikant aangegeven instelling voor vloerverwarming. Er zat een papier bij de verdeler met instructies en advies op welke stand de pomp moest staan.
 

Hans de L

 • #10
Zou het niet zo kunnen zijn dat TS open en dicht draaien net omgekeerd beleefd?
 

Sanderhul

 • #11
Ik heb gisteren de radiatorkraan die ik voor de Tado er tussen had gezet er tussen uit gehaald. Daarnaast heb ik de twee leidingen één voor één doorgespoeld om te kijken of er eventueel nog lucht in zat.
Na het vullen in inschakelen van het systeem schoot de temperatuur van de aanvoer gelijk omhoog. Ook werd de vloer warm!
Wellicht dat het dan toch lag aan het feit dat de radiatorkraan te weinig debiet had.. Bij de andere verdeler in de woonkamer zit er een 3/4 radiatorkraan tussen, hier geen problemen mee.
Nu wil ik de rest van de radiatoren inregelen en hiervoor wil in de Eclipse kranen monteren. Ik las alleen ergens dat inregelen alleen zin heeft als alle radiatoren inregelventielen hebben. Geldt dit dan ook voor de vloerverwarming? Of kan ik deze zo laten en de rest van de radiatoren inregelen?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu