Weglopende boor

Deleted member 101299

  • #1
Hallo,

Woon in een jaren '60 flat van zulke goede kwaliteit dat er geen betonrot is. Goede kwaliteit beton gebruikt blijkbaar :D
Maar ik worstel met het hardnekkige probleem van weglopende boren. Met verkeerd en te ruim geboorde gaten als gevolg. Ondanks gebruik van centerpoint vooraf en verder goed boormateriaal. In eerste instantie gaat de boor op de aangegeven plek erin om na een paar mm boren al weg te lopen...
De boorhamer houdt ik met beide handen vast en zelf sta ik ook goed stabiel. Wat kan er dan toch mis zijn?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Welkom op het Forum.
Ik boor dan eerst een gaatje van 3 mm of zo iets met een zo scherp mogelijk boortje.
Er is ook nog een verschil in klopboor of boorhamer wat gebruik je.
 

StefanD

  • #3
Belangrijkste is volgens mij dat je de boor zijn werk laat doen en dus niet gaat duwen. Als dat ook niet werkt, dan kun je een gat in een plank boren en daar dan "doorheen" boren terwijl iemand anders de plank op zijn plek houdt.
 

Deleted member 101299

  • #4
Klopt ja, dat ik wel enig duwwwerk verricht. Vooral om de boorhamer op de juiste plek te houden. De boor zal er toch inmoeten en dan is alleen maar machine vasthouden niet voldoende, toch?
Boren en boorhamer zijn recentelijk gekocht en vond de prijs van de boorhamer bijzonder meevallen; nog geen 200 en van een bekend merk.
 

StefanD

  • #5
Een boorhamer moet je beslist niet gaan duwen, hij heeft dan zelfs minder kracht dan wanneer je hem alleen vasthoudt. Vergelijk het maar met een spijker die je zelf met een hamer ergens in slaat: als je je arm nauwelijks kunt optillen zul je geen flinke klappen op de spijker kunnen geven.
Wat is het typenummer van de machine?
 

DexterXL

Specialist Verwarming
  • #6
Ligt aan het materiaal vd muur, zoals genoemd eerst met een veel kleinere
boor, dan zal je zien dat deze veel minder gaat "lopen"......
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu