WC afvoer verleggen

Leenaarss

 • #1
Beste klussers,

Wij willen onze badkamer vernieuwen en daarom ook opnieuw indelen. Overal lees je dat je in principe het toilet niet moet verplaatsen. In ons geval blijft de indeling daardoor moeilijk. We hebben een breedplaat betonvloer op de 1e verdieping, wat het niet makkelijker maakt

Nu hebben we advies ingewonnen een ervaren bouwvakker. Zijn idee is om de 110mm afvoerbuis in de (iets vergrote) ombouw van het bad te leggen, zodat we de wc zo toch aan de andere kant van badkamer kunnen krijgen. Consequentie: een wc afvoer die ongeveer 2meter horizontaal loopt (met natuurlijk het vereiste afschot) en 1x een 90 graden bocht maakt direct na het toilet.

Iedereen zegt natuurlijk dat het een verhoogd verstoppingsgevaar heeft, dat snap ik. Maar de vraag is: is dit een acceptabel risico.

Bijgevoegd een situatie schets.

Nu zit het toilet dus rechtstreeks naast de 110mm afvoer in de betonvloer. In de nieuwe situatie zou de buis dus vanaf toilet gezien: direct een bocht van 90 graden maken en daarna 2m horizontaal in de ombouw van het bad en dan de vloer in gaan.

Graag jullie mening!

Gr. Stefan


 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Marcn88

  • #2
  De 90 gradenbocht bij het toilet zou je beter 2x45 graden van kunnen maken
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #3
  Ik zie er geen probleem in en als het een keer mis zou lopen kunt u er gemakkelijk bij, het is maar een klein stukje horizontaal.
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
  Let dan wel op, wat voor soort bad je koopt.
  Als je een vrij strak, recht, diep bad koopt, heb je vaak geen ruimte om er een buis van 110 langs te leggen.

  Je zou de afvoer in plaats van 110 ook in 90 buis kunnen maken, dat is ook voldoende.
  In Nederland is dat (nog) niet zo gebruikelijk, maar in België gebruiken ze vaak niet anders.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu