Waterpas stellen regelwerk plafond

pinkel8

 • #1
goedemorgen medeklussers,

ik heb het regelwerk geplaatst op de balken van het plafond en het gekke is dat de latten in de lengte richting nagenoeg waterpas ligt maar als ik de waterpas op de latten leg op de breedte richting dat scheelt dat op sommige latten bijna 3 cm.
als ik het zou opvullen dan klopt de waterpas in de lengterichting niet meer.
gaarne advies of het zo moet laten zoals het nu is ?

alvast bedankt

foto plafond.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Vonken_trekker

  Specialist Elektra
  • #2
  Dan zitten sommige regels als geheel te hoog. Die moet je dus geheel uitvullen en dan klopt het in de breedte en lengte richting.
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #3
  Waarschijnlijk is het handiger om de dampremmende laag eerst op de balken te monteren. Raggelwerk aanbrengen deze van voldoende dikte, zodat de schroeven van de gipsplaten deze laag niet doorboren.
  De ruimte tussen achterkant gipsplaat en de damprem kan je mooi gebruiken voor het electro gebeuren.
  Geen problemen met het damdicht maken van de lasdozen.
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
  :roll: Niemand heeft het hier over een damp remmende laag aanbrengen, maar over de tengels waterpas aanbrengen op de balken.
  Begin op he laagste punt met het stellen van de latten, en vul dan de rest uit.
  Een laser is hier heel handig om te gebruiken.
   
  • Like
  Waarderingen: Vonken_trekker

  Impie

  • #5
  Dit met een waterpas goed krijgen is heel lastig, omdat je met vlakken werkt (net als bij het stellen van een wasmachine). Zodra je één richting aanpast, wordt de andere richting ook beïnvloed. Je blijft dus rondjes lopen om alles goed vlak te kunnen krijgen.

  Je kunt beter zoals Peter al zei een laser aanschaffen - voor een paar tientjes heb je er al een. Daarmee heb je een vaste referentie en kun je ieder schroefpunt volledig individueel aanpakken.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu