Wateroverlast tgv riool

Plekkie

  • #1
Tijdens de hevige regenval de afgelopen avond is het rioolwater
omhoog gekomen via de gootsteen in de keuken. Gehele keuken, gang, voorportaal, toilet en een klein gedeelte van de woonkamer stonden binnen de korste keren vol met stinked rioolwater. Zijn er mensen die ervaring hebben met zoiets, ligt het aan het afvoersysteem in mijn wonig, of heb ik de pech dat ik ongunstig zit t.o.v. het gemeenteriool en bij zware buien zoiets vaker kan verwachten.
Mijn buren hebben geen klachten gehad.
Hopelijk heeft iemand een verklaring voor zoiets.
alvast dank.
 

Alex S-B

  • #2
Waarschijnlijk ergens verstopping.
 

Tiho

  • #3
Heb dit ook meegemaakt ja bij wc beneden en douche boven best ranzig.

Gelijk met de nieuwe badkamer dit keer met wc boven heb ik beluchting op de standpijp gemaakt, dit werkt tot nu toe prima.

Ook kun je in de tuin je rioolpijp doorzagen een t-stuk erin zetten en hieraan een naar boven lopend stuk van bv 75mm. welke aan het einde wordt afgestopt met een schroefbus. Als je dan denkt dat er noodweer op komst is kun je deze er af draaien en ligt de troep in de tuin ipv in huis.

Nadeel is dat dit niet erg werkt als je op vakantie bent maar is een idee groetjes Tim
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Als de regenwaterafvoer ook op het riool zit kan het best zo zijn dat u wel last hebt en de buren niet, het heeft o.a. te maken met het aantal m2 dakoppervlak, de capaciteit van de riolering of een gedeeltelijke verstopping.
Het hoeft niet aan het gemeenteriool te liggen.
 

Sewerboy

  • #5
In de meeste gevallen die ik heb meegemaakt bij zo´n soortgelijk probleem, is dat het water er bij de toilet of een vloerput in bijkeuken uitkomt. Vaak doordat er buiten in hoofdleiding een verstopping zit, en het water uit het laagste punt in woning weer eruitstroomt. In dit geval uit de gootsteen, normaal gesproken hoger dan wc, dus zou je kunnen denken aan verstopping in leiding van keuken onder woning.
 

Plekkie

  • #6
Bedankt voor jullie reactie. De afwatering van de schuren en dak van de woningen van zowel mijzelf als de buren gaat via de pvc-pijp in mijn kruipruimte. Als de verstopping zit in het stuk van de keuken naar de weg aan de voorzijde van het huis, kan het dan ook zo zijn omdat het een dunne pijp betreft en het dichtst bij de achterzijde van de woning ligt, het daar als eerste en enige plek omhoog komt. Of zou ik de verstopping moeten zoeken in het stuk tussen de afvoer van de keuken op de hoofdleiding en de afvoer van het toilet.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
Het is helemaal niet gezegd dat het door een verstopping komt, het is genoemd als mogelijkheid.
Die dunne buis kan ook de oorzaak zijn.
 

Sateeman

  • #8
Als ik je een goede tip mag geven kijk eerst of je terugslagklep naar het hoofdriool wel goed werkt zit bij het ontstoppings putje bij de gemeente grens van het huis.
Als je daar begint dit is meestal de oorzaak.
dan kan namelijk het water uit het hoofdriool niet terug.
met vriendelijke groet robert :roll:
 

Plekkie

  • #9
Ik heb vandaag het ontstoppingsstuk bij de voorzijde van de woning geopend (graven en zweten) en ben er met een ontstoppingsslang
op de hogedrukreiniger door gegaan richting de keuken. Er is heel wat rotzooi los gekomen, maar of de buis helemaal schoon is weet ik niet,
dan moet het eerst weer stortregenen. de slang bleef namelijk af en toe nog steken, maar dat kan ook op de verschillende t-stukken zijn van wc en fontein in het toilet
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #10
Of de buis schoon is kan met een camera inspectie duidelijk worden, of door de volgende hoosbui.
Een camera inspectie kan worden uitgevoerd door een ontstoppingsbedrijf.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu