Wateroverlast door afvoerpijp wasmachine

Gwi

  • #1
Ik heb een nieuwe wasmachine maar sindsdien stroomt de afvoerpijp (4 mm) over. Ik heb een extra pijpje bovenaan gezet,zodat er voldoende beluchting is. Toch is de kracht van het afgevoerde water zo groot, dat het eruit spuit bij het afvoerpijpje voor de ketel. Een afdichting met een schroefdop beperkte de overlast maar weinig. Ik weet niet goed wat te doen. Ik heb de kraan op de afvoerpijp aangesloten gehad: zelfs met volle kracht liep het pijpje niet over. De wateroverlast komt volgens mij van de afvoerkracht van de wasmachine. Ter info: de oude wasmachine had een trommel voor zes kilo wasgoed,de nieuwe mag zeven kilo. Wat moet ik doen?


 

Xr8

  • #2
Zou moeten werken zo te zien, heb je niet last van een beginnende verstopping. Doe de vulslang van de cv eens aan de wasmachinekraan en draai deze steeds wat verder open, je kunt dan zien of dit volume weg stromen kan, moet met 40mm makkelijk kunnen.
Kan het niet goec zien maar zit er mogelijk een aansluiting erg laag, indien mogelijk kun je deze verhogen.

Succes.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #3
Heb even een situatie tekening gemaakt van je bestaande en wat je evt kunt veranderen om beter weg laten lopen van het water

bestaand


beter gestroomlijnd

 

Gwi

  • #4
Dank voor jullie opmerkingen! Toen ik de onderste buis had doorgezaagd, bleek dat de afvoerpijp voor een groot deel was dichtgeslibd met vuil en wasresten. Nadat ik de boel had schoongemaakt en goed doorgespoeld met water, kon het afvoerwater weer gemakkelijk weggepompt worden omdat er geen weerstand meer was. Mooi om het zo met hulp van jullie opgelost te krijgen!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu